Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Free Bird

Sözleri ayrı güzel, solosu ayrı güzel şarkılardan biridir. Bu zamana kadar sessizce ayrıldığım kadınların arkasından dinlediğim “yalnızlık şarkı” larından biridir. Açıklama yapamazsın ya, ayrılmak istersin ve ayrılırsın. Karşı taraf nedenini bir süre düşünür durur, “herşey güzel gidiyordu, ne oldu ki bitti bu ilişki” diye. Gerçi sonraları anlarlar durumu ve genelde hak verirler. O nedenle görüşürüz hala birçoğuyla. Amacımız asla kalp kırmak değildir çünkü. Kimseyi üzmek için başlamayız ilişkiye. Keyifli vakit geçirmek amacıyla yola çıktığımızdan yalan da söyleyemeyiz kimseye. “ Bu sefer farklı olacak” sloganıyla yola çıkıp, 15. Gün “olmadı maalesef” demekten nefret ediyorum. Ama gerçekten olmuyor.
İçki ve aşk olmasa, yaşama nedeni göremiyorum kendimde. Biraz da edebiyat ve sinema var işte. Gittiğim her yerde, baktığım her şey de bunları görmeye çalışıyorum. aynı mekanlarda yaşanan farklı duygulara inanırım.  Yaşanan “an” ların ve “kare” lerin hakkını her zaman vermeye çalışırım. Öteki taraf var mı yok mu tartışmalarına girmem. Bana göre yoktur. Herkes bu dünyada yaşar cennet ile cehennemi bence. Sevdiğim insanla yaşadığım her dakika cennettir. Fakat inandıklarımızdan, güvendiklerimizden yeriz en büyük darbeleri. Ama insan denen mahlûkat her şartta inanacak bir şeyler bulabilmeli. Ve zamanı geldiğinde yeni çıkışlar yeni inanışlar yeni başlangıçlar olmalı. Tekrarlardan sıkılırım çünkü. Tekrara düşersem ayrıl benden.
Free Bird’ ü ne kadar dinlerim, söylerim bilmem. Ama free bird olmaktan sıkıldım yeterince, net….
Not: Bazen saçmalamakta güzeldir. Sorulmayacak sorulardan cevap beklemekte güzeldir. Nihayetinde aşk güzeldir. O kişi için her şeyi kaybedebilir misin? Salise düşünmem. Emin ol…
Free Bird’ i dinle Lynyrd Skynyrd’ den…Sözleri mi? Güzel şarkıdır be…
if i leave here tomorrow, would you still remember me
i must be travellin on now, cause theres too many places i’ve got ta see
if i stay here with you girl, things just couldnt be the same
im as free as a bird now, and this you cannot change

bye bye baby its the sweet love, yeah yeah...do this feeling i can change
please dont take it so badly, cause lord knows im to blame
if i stay here with you girl, things just couldnt be the same
im as free as a bird now, and this bird you cannot change

lord, i can change...
wont you fly, free bird, yeah.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder