Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2011 Cumartesi

2 Film Birden...

Sıcaklar geldiğinde çok fazla film izlenmez. Biz de 1 Haziran itibari ile filmlere ara vermeden "2 film birden kuşağı" yapalım o zaman. İlk konuğumuz da  Javier Bardem olsun...İlki öldürür, ikincisi hayat verir...



Mar Adentro...İçimdeki Deniz... Aşk, Hayat ve Ötenazi üzerine yapılmış en etkileyici filmlerden biri. Of.....Can yakıyor..Javier Bardem'i ilk izlediğim film olmakla beraber, yaşayan en iyi oyunculardan biri olduğunu şu iki filmi izleyince göreceksiniz zaten. Çok konuşmaya gerek yok..İzleyin, izletin..
IMDB Puanı: 8,1

Müziği mi? Fena...






Los Lunes Al Sol...Güneşli Pazartesiler...Başucu filmlerindendir...İşsiz liman işçilerinin etkileyici hikayesi...Söze gerek olmayan filmlerden birisi...Hikaye gerçektir...Kısa bir replik...
IMDB Puanı: 7,6

27 Mayıs 2011 Cuma

Man Utd v.s Barcelona


Kimine göre Dünya Kupası finali,kimine göre Avrupa Şampiyonası Finali.Benim için en önemli en büyük kupa Şampiyonlar Ligi Finali.Son yıllarda olduğu gibi taraflar tanıdık.İkisiyle de gönül bağım yok.Tersine ezeli düşmanlarım.Birisi Barcelona.Taraflı tarafsız herkesi etkileyen büyüleyici bir futbol oynuyorlar.Kurulduğu günden beri karakteri hücüm oynamak olan takımları bile defansif oynamaya iten bir futbol anlayışları var.Diğeri Manchester United.20 senedir aynı istikrarla aynı yapıyla devam ediyorlar.Efsane adamları satıyorlar aynı sene efsane adam yaratıyorlar.En iyi takım oyununu oynayan iki takım.Haklarıyla finaldeler.

Finale giden yolda daha zorlu takımları eleyen takımın şampiyon olmasını tercih ederim.(gönül bağım yoksa tabi)
Grup maçlarını kenara bırakalım.
2.turda Barcelona Arsenal'i, Man Utd Marsilya'yı geçti.
Çeyrek Finalde Barcelona Shaktar'ı, Man utd Chelsea'yi
Yarı Finalde Barcelona Real Madrid'i, MAn Utd Schalke'yi.

Bu durumda Barcelona daha cok hakediyor benim gözümde.

2009 finalini hatırlayın.Bu iki takım finalde oynamıştı.Maçı 2-0 Barcelona kazanmıştı.Man Utd tarihinde bu kadar kişiliksiz futbol oynamamıştır.En zevksiz finaldi.Bu yüzden Alex Ferguson ve öğrencileri bize öncelikle güzel futbolu borçlular.(Javier Hernandez Balcazar'a dikkat diyorum)

Hayatta kendine hedef koymazsan ilerleyemezsin.Ferguson'un da yaptığı bu. Liverpool'u şampiyonluk sayısında geçeceğim diye 70'ine geldi.Başardı. Şimdiki hedef ikinci kez finalde Barca'ya kaybetmemek.Bunu da başaracağına inanıyorum.

28.05.2011 /cumartesi/ 21:45 star tv

kapsül-2008

Yorumsuz...


Roland Garros 6. Gün


2. tur karşılaşmaları sona erdi. Nadal 3. sette 5-1 geriye düşmesine rağmen oyunu bırakmadı ve Andujar'ı 3-0 yendi. İlk maçta İsner ( geçen sene 3 gün süren 11 saatlik maçta Mahut'u elemişti) karşısında hem fiziken hem de mental açıdan çok yorulan Nadal için sevindirici haber Davydenko'dan geldi. Rafa'nın belalılarından olan Davydenko 227 nolu Hırvat Veic'e yenilerek turnuvaya veda etti. Nadal 3. turda zorlanmaz ama çeyrek finalde Soderling ile karşılaşması kesin gibi.  




Bir güzel haber de Grobbelaar'a verelim. Federer'in belalısı Gasquet 3. turda Belluci ile oynayacak, bir sonraki turda da Del Potro-Djokovic maçının galibi ile.

Kadınlarda Clijters 2. turda elendi.

Çeyrek final tahminlerim ise;

Nadal-Soderling
Murray- Rosol
Ferrer-Federer
Youzhny-Djokovic

26 Mayıs 2011 Perşembe

INTERPOL

Aklınıza gelen interpolden bahsetmiyorum.Müzik grubu olan bu.New York menşeililer.Rock yapıyorlar.Bayağı da hayranı var ülkemizde.Sahne performansları çok iyi.Birkaç şarkısını dinleyin beğeniceksiniz.


Bilet Fiyatı fena degil.Konserlere başlamak lazım bir yerden.


Grubun sarkılarından ilk 11 listesi yapmayı rumble fish'e bırakıyorum:)


Bu arada konuk grup Mor ve Ötesi.



Maçka Küçükçiftlikpark / 1.Haziran.2011 çarşamba / 21.00

Orda görüşürüz.

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Dionysos Adına 2

Şili...Boğazları düğüm düğüm eden, suratımın ekşimesine neden olan bir ülke. Ne acılar çektin be Şili. Neruda senden çıktı, Viktor Jara senden çıktı, güzel Allende senden çıktı. Belki şarabı sözü edilecek bir konu değil, bu isimlere bakılınca ama. Not düşelim tarihe...Bu güzel isimlerle ilgili de yazı yazmak görevimiz olsun.

Bugünkü konuğumuz Frontera Cabernet Sauvignon. Peynirimiz Muratbey Naturena fesleğenli,çörekotlu,domatesli üçgen peynir...Şarap denildiğinde su önemli bir menem. And Dağlarının olduğu yerde de kaliteli su mu ararsın, sonuna kadar. And Dağlarından Sierralardan diye devam eder meşhur şarkımız, bilen bilir. Keza Şili şarapları da güzelliğiyle, meyve aromasıyla - bunu da bi anlasam olay bitecek ama- üzümün yavaş yavaş olgunlaşmasıyla nam salmış dünyaya. İçimi son derece başarılı, yormuyor bünyeyi. Peynir seçimi gayet iyi. Bayılırım çörekotuna şarapla, kıvamı son derece iyi peynirin. Şarabın önüne kesinlikle geçmiyor. Not aldım bunu da bir kenara.

Şarap peynir uyumunu başarılı bulduk, fiyat performansı sevdik. Geçelim o zaman track listimize. Şili şarabı denilirse kusura bakmayın, Viktor Jara dinlemek mecburiyet. Şarabı kesinlikle daha iyi anlayabiliyorsunuz.

  • Viktor Jara - Manifesto  (C) ( sadece bu bile yeter, o derece)
  • Viktor Jara - Deja la vido volar
  • Viktor Jara - El Lazo
  • Viktor Jara - Comandante Che Guevara
  • Viktor Jara - La Zamba Del Che
  • Viktor Jara - El Aparecido
  • Viktor Jara - El Arada
  • Viktor Jara - El Cigarrito
  • Viktor Jara - Las Casitas Del Barrio Alto
  • Viktor Jara - Cai Cai Vilu
  • Viktor Jara - Plegaria a un Labrador
  • Viktor Jara - Abre La Ventana
İlk 11 imiz...

 Yedek Kulübesi;

"Ey Şilili, deniz kıyısında bulundun mu yakın zamanlarda?
Git oraya benim adıma, ıslat ellerini ve kaldır yukarı;
yabancı ülkelerden tapacağım o sonsuz sudan
yüzüne düşen bu damlalara. "
                                                Neruda

Frontera Cabernet Sauvignon- 5 üzerinden 3,5

DERRİCK ROSE-LEBRON JAMES




"Yıldız oyuncu ile maç kazanabilirsiniz.Takımla şampiyonluğu. İlk kim söyledi hatırlamıyorum ama bu klişeyi tam da kullanma sırası.Henüz herşey bitmese de ivmeyi tersine döndürmek çok zor.




Sezonun MVP'si Derrick Rose'dan çokca bahsetmeye gerek yok.Büyüleyici bir oyun oynuyor.İstatistikleri belki de rekorları zorLayacak önümüzdeki dönemde.

Tek başına bir yere kadar.Hedefe yaklaştıkça artan stres,yaptıgı hataların artmasına sebep oluyor.Özellikle hücumda tek kişinin eline bakan Chicago Bulls hedeften artık uzak.

Taçsız Kral Lebron james'in bunu ogrenmesi uzun yillar surdu.Simdi Miami'de takimin parcası olarak hedefe daha dogru adımlarla ilerliyor.Resimde "Benim yaptığım hataya düşme" der gibi.


Güney'in sıcağı Kuzey'in boğasını kavuracak gibi.


Bizi Dallas-Miami finali bekliyor gibi.2006'nın rövanşı olur.Askerden yeni dönmüştüm o dönemde.Bilirsiniz o afallama dönemini.Serinin tadını çıkaramamıştım.Şimdi bir daha...

BU MAÇ BİTTİ DERKEN



Dün sabah kalkamadım.Oklahama City-Dallas 4.maça çıktılar.Uyanır uyanmaz tv yi açtığımda kalan süre 5.09 skor ise 99-84 Oklahama lehineydi.Durant ve Nate Robinson havada çarpışıyorlardı molaya giderken.



Hiçbir maçı son düdüğü çalmadan bırakmam.Tribünü terketmem.Bırakana,terkedene de sporun,mucadelenin ruhuna aykırı oldugu gerekcesiyle kotu bakarım.Nasıl olduysa aynı seyi bu sefer ben yaptım.Belki sabah mahmurlugu belki butun tribunlerin mavi giymesine ragmen ev sahibi Oklahama'nın beyaz giyerek(dallas mavi giymisti???) olusturdugu kimya bozukluguna takmıştım kafayı sabahın 6.00 sında.


Nba.com' dan mac ozetini bile izlemeyi reddetmisken Alman'ın yine agirliginı koyarak macı once uzatmaya goturdugunu sonra da takımını galibiyete goturdugunu ogrendim.Ve dersimi aldım.






24 Mayıs 2011 Salı

Lounge&Bacardi 1


  • Meiko - Hawai
  • Brook Saphire - So We Start
  • Minimatic Feat. Juilette P. - Take On Me
  • Ilhan Ersahin - Girl
  • Sweet Coffee - No Ordinary Love
  • Jazzamor - Ain't No Sunshine
  • Morcheeba- Slow Down
  • Sade - Lovers Rock
  • Faithless - Why Go (Klibini çok severim)
  • Sarah Mc'lachlan - Dirty Little Secret
  • Kings of Convenience- Know How
İlk 11...

Roland Garros 3. Gün




[1] R Nadal (ESP) d J Isner (USA) 64 67(2) 67(2) 62 64
[4] A Murray (GBR) d E Prodon (FRA) 64 61 63
[5] R Soderling (SWE) d *[LL] R Harrison (USA) 61 67(5) 63 75


Nadal 4 saat 1dk süren zorlu bir maçta galip gelmesini bildi ama gidişat iyi değil!!!!!!!! Geçen sene Nadal set vermeden kazanmıştı kupayı. Daha ilk turda 5 setlik maç yapan Nadal'ın ilerleyen turlarda olası rakipleri ise 3. turda Davydenko ( toprakta çok ters bir raket-hele Nadal'a), çeyrek finalde Soderling ( Nadal' ı Roland Garros'ta yenen tek raket), yarı finalde Murray olacak gibi. Finali söylemiyorum bile...Offfff Nadal offffffffffff.........

Daha da vermem takvimi, yazdıkça ben geriliyorum :)

Drazen Petrovic

Trabzonspor'un Hırvat futbolcusu Gabric geçirdiği trafik kazası neticesinde umarız en kısa sürede toparlanır ve tekrar yeşil sahalara döner. Bugün bu kaza haberini alınca aklıma bir başka Hırvat geldi. Drazen Petrovic. Yine çocukluğa geri dönelim. Her Yugoslav asıllı gibi ben de kendimi spora yatkın olacağımı düşündüğüm zamanlar. Büyük bir yalan olduğunu hayat çok geçmeden yüzüme tokat gibi çarptı orası ayrı. Gönül tabi ki futboldan yana. O dönemlerden hatırladığım hayal meyal bir kaç resim sanki. "Avrupa'nın gelmiş geçmiş en başarılı basketbolcusu sayılan Petrovic Almanya'da trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. Son derece iddialı sayılabilecek bir ifade. Şimdi biraz inceleyelim Petrovic'i. Kimdir neyin nesidir ki? gelmiş geçmiş en başarılı Avrupalı sayılsın.

Hırvatistan'ın Sibenik şehrinde doğan Drazen, Sibenik'in takımı Sibenka'da başlar basketbola 82'de. 82 ve 83 yıllarında 2 defa Koraç Kupası'nda final oynarlar ve ikisinde de Limoges'e kaybederler. Koraç Kupası demişken Radivoj Koraç'ın adını anmamak olmaz. Kupaya adını veren Radivoj, 1969'da trafik kazasında hayatını kaybeden efsane Sırp basketbolculardan biridir. Neyse dağıtmayalım konuyu.. 1984'te Cibona'ya transfer olur. 4 başarılı yıldan sonra 1989'da Real Madrid'e transfer olur. Sadece bir sene oynayabilir Real Madrid'de. NBA dönemine geçmeden şu meşhur maçtan da bahsedelim. Senelerden 1989, aylardan Mart. Kupa Galipleri Kupasında Real Madrid'in rakibi Caserte'dir. Normal süre 102-102 biter, uzatmalarda Real maçı 117-113 alır. Drazen 62 sayı atmıştır, rakibi Oscar Schmidt 44 sayı. Dile kolay 2 basketbolcu aynı maçta toplam 106 sayıya imza atmıştır. Fena bir rakam...

1990'da bir taraftan Yugoslavya dağılma sürecindeyken, Real Madrid'de bütün hedeflerini gerçekleştirdiğini düşünen Drazen artık NBA' e gitme zamanının geldiğini söyler. Soluğu Portland Blazers'ta alır. Ama karşısında kendini hiç anlamayan Rick Adelman'ı bulur. 7.6 sayı ortalamasıyla oynar Blazers'ta. 8 aylık cehennemden sonra New Jersey Nets' geçer. 7,6 lık sayı ortalaması bir sonraki sezon 20,6 ya son sezonunda ise 22,3 e çıkar. Kendini bulmuştur Drazen New Jersey' de. Öldükten sonra giymiş olduğu 3 numaralı forma müzeye kaldırılmış ve kimseye verilmemiştir.

Çalışmaktan bıkmayan, abisine göre tam bir işkolik olan üçlük makinesi Drazen (Lakabı Mozart) için Michael Jordan maç sonrası söyledikleriyle noktalayalım ve fazla uzatmadan 2 efsane video ekleyelim....

"It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude. He wasn't nervous. He came at me as hard as I came at him. So, we've had some great battles in the past and unfortunately, they were short battles. It's a great pleasure to receive an award in his honor. For the short time he played professional basketball in the U.S., he was one of the pioneers of European players coming over and being successful in the States. Other players have tried to follow his leadership. We have a guy on our team who worshipped Drazen and that's Boris Gorenc. It's a great honor to win the trophy."

İlk video: ABD' ye 10 saniye içerisinde 6 sayı attığı maç.
İkinci video: Michael Jordan ile Barcelona 92 finali maçı.

                                                                       (1964-1993)



Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği

Adı okumak için ürpertici, zorlayıcı, çok felsefi gözüküp es geçilen kitaplardan biridir. Başucu kitaplarımdan biridir. Bir insanın idealleri, aşkı uğruna nelerden vazgeçebileceğinin sayfalara dökülmüş resmidir. Kitabı ayrı, filmi ayrı güzel eserlerden biridir. Prag'ı gözümde somutlaştıran, gidilmesi için anlamlandıran kahramanlara ya da antikahramanlara sahip bir kitaptır. Son derece başarılı bir cerrahın -aynı zamanda da çapkın- yaşadıkları karşısında gösterdiği tepkileri gördüğünüzde kırılır  bir yerleriniz, içiniz acır. Kundera eserini 1982'de yayınladı, filmi ise 1988'de çekildi. Daniel Day Lewis (Tomas) ve Juliet Binochet (Tereza) (sen ne güzel bir kadınsın öyle) başrolleri paylaştılar. Genelde uyarlamalar çok başarılı olmazlar ama bence bu deneme gayet başarılıydı. Özgürlük, masumiyet, aşk, tutku, sadakat ya da sadakatsizlik çerçevesinde izlenebilecek  ya da okunabilecek bir eser "Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği". Masumane bir önerim; izlerken-okurken yanında şarap olursa daha etkileyici olur.


"Tomas" dedi Tereza dans pistindelerken, "yaşamın boyu başına gelen her kötü şey benim kusurum. Kendini burada bulman da benim kusurum, bundan daha kötüsü olamazdı herhalde."
"Kötüsü mü? Ne diyorsun?"
"Zürih'te kalmış olsaydık,hala bir cerrahtın."
"Sen de fotoğrafçı."
"Çok anlamsız bir karşılaştırma" dedi Tereza. "İşin senin için herşey demekti; benimse ne yaptığım umrumda değil, herşeyi yapabilirim, en ufak bir kaybım yok;sen herşeyi kaybettin."
"Burada mutluyum farketmedin mi Tereza?" dedi Tomas.
"Cerrahlık senin misyonundu." dedi Tereza.
"Misyon dediğin sersemce bir şey Tereza. Misyonum yok benim. Kimsenin yok. Özgür olduğunu, bütün misyonlardan arınmış olduğunu fark etmen o kadar büyük bir ferahlama ki."

Okuyun, okutun.
İzleyin,izletin derim. (film 3 saat sürüyor)

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Roland Garros 2. Gün


İlk sürpriz Berdych'ten. (Marsel İlhan'ı saymazsak tabi) Diğerleri yola devam.....

[2] N Djokovic (SRB) d T de Bakker (NED) 62 61 63
[3] R Federer (SUI) d F Lopez (ESP) 63 64 76(3)
13] R Gasquet (FRA) d R Stepanek (CZE) 75 63 60
S Robert (FRA) d [6] T Berdych (CZE) 36 36 62 62 97
M Ilhan (TUR) d T Haas (GER) 64 46 76(1) 64






yarın;

[1] R Nadal (ESP) vs J Isner (USA)
[4] A Murray (GBR) vs E Prodon (FRA)
B Becker (GER) vs [5] R Soderling (SWE)

Roland Garros İlk Gün










İlk Gün Sonuçlar 22 MAY, 2011

Erkekler - First Round

[7] D Ferrer (ESP) d J Nieminen (FIN) 6-3 6-3 6-1

[14] S Wawrinka (SUI) d A Gensse (FRA) 4-6 6-3 6-4 6-2

[17] J Tsonga (FRA) d J Hajek (CZE) 6-3 6-2 6-2

R Ramirez Hidalgo (ESP) d [19] M Cilic (CRO) 7-6(5) 6-4 6-4

[30] G Garcia-Lopez (ESP) d R Kendrick (USA) 6-1 7-5 4-6 6-3

[31] S Stakhovsky (UKR) d D Guez (FRA) 6-7(7) 6-3 6-3 6-3

A Montanes (ESP) d *[LL] M Gicquel (FRA) 6-4 6-4 6-2

J Benneteau (FRA) d R Machado (POR) 4-6 6-1 6-2 6-0

K Nishikori (JPN) d Y Lu (TPE) 6-1 6-3 6-4

G Rufin (FRA) d A Mannarino (FRA) 6-2 6-3 6-2

M Teixeira (FRA) d V Millot (FRA) 6-2 5-7 6-7(4) 6-4 6-1

A Seppi (ITA) d T Gabashvili (RUS) 6-3 7-5 7-5

F Fognini (ITA) d D Istomin (UZB) 6-4 6-2 6-2

B Kavcic (SLO) d E Gulbis (LAT) 6-1 6-4 6-2

P Riba (ESP) d I Dodig (CRO) 6-3 3-6 7-6(6) 6-4

Yarın ise (23 Mayıs 2011);

T de Bakker (NED) vs [2] N Djokovic (SRB)

F Lopez (ESP) vs [3] R Federer (SUI)

6] T Berdych (CZE) vs S Robert (FRA)

[13] R Gasquet (FRA) vs R Stepanek (CZE)

T Haas (GER) vs M Ilhan (TUR)

64. Cannes Film Festivali


- Altın Palmiye: Terrence Malick (The Tree of Life)

- Büyük Jüri Ödülü: Nuri Bilge Ceylan (Bir Zamanlar Anadolu) ve Eric-Luc Dardenne (Le gamin au vÈlo)

- Jüri ödülü: Française Maeiwenn (Polisse)

- En iyi senaryo ödülü: Joseph Cedar (Footnote)

- En iyi yönetmen ödülü: Nicolas Winding Refn (Drive)

- En iyi erkek oyuncu ödülü: Jean Dujardin (The Artist)

- En iyi kadın oyuncu ödülü: Kirsten Dunst (Melancholia)

- Altın Kamera ödülü: Pablo Giorgelli (Las acacias)

- En iyi kısa film ödülü: Maryha Vroda (Cross Country)

22 Mayıs 2011 Pazar

Luís André Pina Cabral Villas-Boas



Avrupa'nın en genç (33yaş 213 gün) kupa kazanan teknik direktörü. Unvanı Vialli'den(Chelsea 98 Kupa Galipleri Kupası) aldı.Sadece 95 gün farkla.

Takımıyla ligde 27 galibiyet 3 beraberlik aldı. Bitime 6 hafta kala sampiyon oldular.Sadece 16 gol yediler.

Biraz once kupada 6 attilar,onu da kazandılar.

Avrupa Ligi'nde finali garantiledikleri Villarreal rövanşını saymazsak 1 mağlubiyet alarak şampiyon oldular.



Bu başarıya nasıl ulaştı? Virgin Adaları Milli Futbol Takımı'nda 1 senelik kariyerinin katkısı olduğunu sanmıyorum. Geriye Porto,Chelsea ve Inter'de Mourinho'nun yardimcılık dönemi kalıyor.Mourinho kimilerine göre fenomen,seveni cok kimilerine göre itici,nefret edeni bol.Yine de böyle bir adamın varolmasına katkısı oldugu icin tesekkur etmek gereklidir.



Sabırsızlıkla merak ettiğim bir konu var.Elbet bir gün karşılaşıcaklar.Mourinho sivri diliyle Villas-Boas'ı yaralamaya çalışcak mı yoksa sahip mi çıkacak?


Yerinde olmayı çok isterdim Villas-Boas.

JERRY BRUCKHEIMER



Film biter.Keyfin yerindedir.Adrenalin tamamdır.Sinemadaysan verdigin paraya asla acımazsın.Evdeysen harcadıgın zamana asla üzülmezsin,cunku sonunda perdede ya da ekranda su yazar:

Producer:Jerry Bruckheimer









Favoriler:

Top Gun(1986)
Dangerous Minds(1995)
The Rock(1996)
Con Air(1997)
Armageddon(1998)
Gone in 60 seconds(2000)
Remember The Titans(2000)
BlackHawk Down(2001)
Pearl Harbour(2001)
Pirates of the Caribbean:The Curse of the Black Pearl(2003)
King Arthur(2004)
National Treasure(2004)
Deja Vu(2006)
Pirates of the Caribbean:Dead Man's Chest(2006)
Pirates of the Caribbean:At World's End(2007)
Prince of Persia(2010)
Pirates of the Caribbean:The Fountain of Youth(2011)

Saydım 17 oldu.20'ye tamamlayalım dizilerle.

CSI:NY , CSI:MIAMI (HORATIO CAINE ) , CHASE


Jerry'den bahsetmeye karar verdiğimde filmlerin trailerlarını tekrar izledim."Gone in 60 seconds"taki replikten bahsetmeden gecemiycem.


-What do you think is more exciting? Having sex or stealing a car?(angelina jolie)

-Having sex during stealing a car.(nicolas cage)