Bu Blogda Ara

19 Ekim 2011 Çarşamba

Anadolu Zihniyeti

Havaalanına giderken muhtesem baklavalardan eve almak için baklavacıya girdim.

Tv'de G.antep'in Sivas deplasmanı görüntüleri.Önümdeki müşterinin takım için yorumu:

"Takımdan bu sene bişey olmaz.Düşmezse iyidir.Zaten gecen sene de bisey yapamadı"

Adam çıktıktan sonra tezgahtar arkadasa, insanlar nasıl boyle dusunebiliyor diye sordum.Takımınız gecen sezonu 4.bitirdi dedim. Abi sorma bu zihniyetten dolayı biryerlere gelemiyoruz dedi.Kendi gibi dusunen insanlarin azinlikta oldugunu soledi.Bir gun once de Bankasya'daki belediye macina da o kadar az insan gitmisti ki.

Adam lig 4.lugunu begenmiyor,cunku her sene sampiyon oluyordu sanki.Süleyman Hurma da takımı 5.olunca özür dilemişti bu ziniyettekilerden"Her sene sampiyon oluyorduk.Bu sene 5.olabildik.Özür dileriz diye"

Sopalık zihniyet.

BALIKESİR BASKETBOL KLUBU

Uçaktan inince Havayolu sirketinin servis aracına bindim otoparka gitmek icin.Havaalanında eşofman takımlı uzun adamlar vardı.Balıkesir Basketbol klubuymus.Serviste takımın şoför ve malzemecisine rastladım.Kısa zamanda 30 soru sorma özelliğimi kullanarak adamdan topladım bilgileri.
Bir takım olmak,takımın parçası olmak güzeldir.Benim de okuldan hentbol geçmişim var.Güzeldir takım havası.
Takım bölgesel ligden yeni çıkmış.İlk iki maç iki mağlubiyet.Olsun dedim bu sene tutunma senesi olsun.Tipik futbol kültürü basketbolda da var.Takımı 2.lige çıkaran hocanın yerine bir önceki sene Trabzon'u 1.lige çıkaran coach ile anlaşmışlar.Oyuncu kalitesi cok ust duzey degilmis.
İeriden umutlular.
Best A.Ş. sponsor olmuş.sağlam bir kuruluşa benziyor.

***2.ligde 19 takım varmış.

16 Ekim 2011 Pazar

E Lucevan Le Stelle


Belki de aryaların en popüleri ve de en güzeli...bizim blogda da dursun bir köşede, eskimez ki efendim...bu işin içindeki herkes birgün bir yerde söyler bu aryayı. bunu seçmemin nedeni Zubin abiyi gördüm orkestranın başında, hadi bu olsun dedim..yine uyku yok, yine pazar, yine moto gp, yine isyan, yine özgürlük, yine şehvet...ahahah...

Gordon Gano (feat. Linda Perry) - "SO IT GOES"