Bu Blogda Ara

11 Ağustos 2011 Perşembe

BAĞ EVİ

Babam İstanbul'a geldikten sonra orayı,ordakileri arkasında bırakmış.Sülalenin çoğunluğu annemlerinkilerin aksine hala Kayseri'de.Yıllarca iş bahanesinin arkasına saklanıp gitmedi,en fazla babaannem 2-3 senede bir 15 günlüğüne gelirdi.Babamın bu tutumu haliyle çocuklarına da yansıdı.Toplasan 4-5 kere gitmişimdir.En uzun kaldığım süre 2 gün.Ama hep Kayserili'ydim.Kayserispor'un ikinci ligde maclarını radyodan o kadar sıkı takip ederdim ki.Saat 2'de başlardı genelde.Bir yandan da ödevlerimi yapardım.Askerde tekmilini İstanbul vermeye calışan ezikler cok olurdu,nereli oldugunu inkar ederlerdi.Ben hep Kayseri derdim.Çocukça gurur duyardım Sakıp Sabancı,Kadir Has,Mimarsinan hep bizim ordandı.Bir de tüccar dendi mi bizimkiler anılırdı.Ben de bu yolu sectim memleketin şanı yürüsün dedim:)Bir de pazarlık yapmasını öğrensem.Tam yüzkarasıyım.Sabır yok ya,ilk teklif kabul,zaman gecmesin.

Nerden çıktı bu Kayseri? Efendim geçen hafta iş için Kayseri,Maraş,Antep yaptım.Amacım tabi ki iftarı daha erken yapmak değildi o taraflarda.İşim uzadı 4 gün kaldım Kayseri'de.Uzun uzun keşfettim şehrimi.Aramızdaki yabancılığı ortadan kaldırmaya çalıştım.hem şehirle hem akrabalarla.
Hiç sevmedim akraba ziyaretlerini,bayramları.Hiç gitmedim,geldiklerinde de kactım.Ama gitmem gereken yerler vardı,kotu gunlerde en azından yanlarında olmak vardı.Şu kan çekme olayı hakikaten doğru.15 senedir görmediğim halama sarıldığımda hissettiklerim acayipti ya da aynı sure zarfında ikinci kez gordugum amca cocukları.Hele 9 yasındaki cimcime.Küçüklükten kalma bazı küçük diyaloglar,hafızada zar zor hatırlanan olaylar,mekanlar.Keyifli oldu.İki kere daha ustuste görüşülse kacmalar başlar yine ama arayı bu kadar da uzatmama kararı aldım.Babama inat.

Genelde bağda kaldım.Oraların yazlığı.Salaş kendi halinde 3 sedir iki oda,yarım yamalak duş,alaturka wc.Kavurucu karasal iklimde püfür püfür eser.Gerisi hikaye.Kayseri mutfağını bilirsiniz hamur işi.Yağlama,mantı,yağ mantısı,su böreği,sucuk içi.Yengeler sağolsunlar iftardan sahura kadar bunlarla geçti.Nefes almadan yedim.Ramazan öncesi bir hafta DUKAN(protein) rejimi yaptım.3 kilo vermiştim.Hemen aldım geriye.Olsun veririz yine.

Bağ evlerinin meyve ağaçları da bir başka olur.Hele o ağaca çıkıp yemenin zevki başka.İyi de İstanbul çocuğu ağaca çıkmak senin neyine.5. dakika inerken pantolonu yırttık.Yırtmak ne kelime parçaladım,topladıgımız meyvelere poşet oldu valla:)Yediğim dutlara 50 pantolon feda ne diyim.
Bu sezonki Kayseri deplasmanına goturcem bizim cocukları.yabancılıgı attım nasılsa.Bana her zaman acık en az 2 kapı var.Ne yeriz ama.

7 Ağustos 2011 Pazar

Pazar Neşesi :))))

Bunlar hangi kafadalar hocam? ...Gecenin 1inde 2sinde canlı yayına başlayan iddia programı ama iddiadan başka herşey konuşuluyor...Girin Youtube' a, bay tahmin yazın, ölün pazar pazar....ahahhahhaha