Bu Blogda Ara

23 Haziran 2012 Cumartesi

Soul Sendikası...

Son zamanlardaki en büyük keyiflerimden biri, eğitici, sıkmıyor, aç vaktin nasıl geçtiğini anlama, akıp gidiyor efendim. Radyo programlarının kayıtlarını http://www.soulsendikasi.com/ adresinden dinleyebiliyorsunuz. süperrrrr bir site, tavsiye edilir efendim...
Soul Sendikası nedir?
Old skool funk, soul, R&B ve gospel müziğinin en güzel örneklerini sunan haftalık yayınlanan bir ...radyo programıdır.

Yayınları / Aired:
Istanbul: Açık Radyo - 94,9 FM – http://www.acikradyo.com.tr/
Ankara: Radyo ODTÜ - 103,1 FM – http://www.radyoodtu.com.tr/
Izmir: Radyo Dokuz Eylül - 107,9 FM - http://www.radyodokuzeylul.com/
Eskisehir: Radyo A - 101,7 FM - http://www.radyoa.anadolu.edu.tr/

Programcılar / Hosts:
Ansel Mullins (USA)
Dirk Vermeiren (Belgium)

Soul Sendikası Türkçe sunulan bir radyo programıdır.

Soul Sendikası'na katılın !

21 Haziran 2012 Perşembe

EURO 2012

Eveeettt.İlk tur maçları sona erdi.Çeyrek finaller öncesi azıcık döktürmeli.

Grup A: Çekler,Yunan,Ruslar,Polonya

Klasik açı:
Favori Ruslar'dı.İlk maç Çekleri de 4-1 yenince tamam dendi.Lider olarak çıkarlar.Öyle olmuyor işte.Her maç bir öncekine göre daha iyi oynamak zorundasın.Rakip seni zaten ilk maç gördü,önlemini aldı,sen yeni şeyler üretmek zorundasın ki o önlemin de önüne geçmelisin.Hadi taraftarın "Burası Rusya" diye evsahibi Polonya'yı tahrik etti,maç öncesi sonrası "Futbol şiddettir,futbol holiganlıktır,futbol adam bıçaklamaktır" ın hakkını verdiler sokaklarda bunun sonucunda rakip doldu milli duygularla sana kafa tuttu diyelim, sen bu Yunanistan'ın 2004'te nasıl şampiyon olduğunu izlemedin mi,seni nasıl sinir edecek,kapanacak,bulduğu an yapıştırcak bir tane,üstüne yatacak.Dick kafalı advocat.

Yunanistanın futbol anlayışından nefret ediyorum,basketboldaki methiyeleri yazamiycam.Sürekli turnuvalarda yer almaları ve ne yapıp edip bir yerlere gelmeleri zoruma gidiyor.

Çekler'in ballılığını  bir tek usta Uğur Meleke farketti sanırım.Ordan alıp aktarıyorum.Grup elemeleinde 5li gruba düştüler.Lichtenstein ve diger güçsüz takımı saymazsan(yenmeyeni dövüyorlar-biz ve moldava gibi) 2 galibiyetle 2.oldular.Playoff'ta 0,3 puan farkla seribaşı olup Karadağ ile eşleşip turnuvaya geldiler ve en yavşak gruba düştüler.İlk maçta 4 yediler.Tek forvet Baros(form durumu avrupada en kotu forvet oyuncusu zaten gol de atamadı) ile ceyrek finale çıktılar.Eheheh efendim biz futbolu bu bilinmezlikleri yüzünden çok seviyoruz klişesinin taaaa yeni gazetemiz AMK.

Polonya:Ev sahipliğine sağlık.Ev sahibi 1.torbadan kuraya girer sistemini eleştirenlere katılmıyorum.Eyvallah bu grup da biraz yukarıda belirttiğim yumuşaklığa geldi ama bu sayede daha grup maçlarında büyük derbiler izleyebiliyoruz.(Komple b grubu ve ispanya-italya ile fransa-ingiltere).Dortmundlular için sempatiyle baktık ama gücün yok be kardeşim.

Erkek Bakış açısı:
Bu ülkelerin ırk güzelligi var.En çirkini yine çok güzel özetle.Rus kızları,çek kızları,leh kızları ve esmer yunan kızları.Uzun bacaklar,güzel suratlar,iri göğüsler.Ayırt etmek çok zor ama gruptan saygıyla Ruslar ve Çekler çıkar.

Grup B: Almanya,Portekiz,Danimarka,Hollanda

Klasik Açı:
Almanya-Türkiye oynar.Almanları tutarım.Şampiyon olcaklar.Başka yolu yok.Özil orda.Geçen ay farkettim çok iyi Türkçe konuştuğunu.Daha bir sevdim.Gol kralım Gomez.Seviyorum seni Almanya.

Anti-Ronaldoculuk baki.Hazırlık macinda Portekiz'e 3 attik,onlar da ilk 8'deler napican.Turnuvada doğru takımı yenicen.Danimarka Hollanda'yı yendi de ne oldu.Portekiz Danimarka'yı yendi,yani asıl rakibini yeneni yendi.Nani top oyna top,yattın bir sene.Bu çingenler Eusobio efsanesinden beri altyapılarda forvet pozisyonunu cikardilar heralde.Nuno Gomes ve Pandiani ömrümüzü yedi onlardan kurtulduk dedik Postiga'dan kurtulamadık.Oyuna sonradan Oliveria girdi sürekli.Aha da buraya yazıyorum.Bu çocuk 2022'de bile oynayacak.

Danimarka: Başlangıç efsane 92 gibi oldu da sonrası iyi gelmedi.Yunan misali son maç Almanya'yı eve gönderselerdi futbolla ilişkimi keserdim.12 yıldır aynı hocayla çalışmak istikrar adına güzel.Şanssız kura olmasa belki daha iyi olurdu.A grubunun tümünü yenerlerdi.

Hollanda: Ben çocukluktan beri Alman fanatiğiysem her arkadaşım Dünya Kupasında Brezilyayı Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'yı tutar. Onlar adına turnuva erken bittiği için üzülüyorum tabi de,forveti şişhane defansı tophane olunca sonuç normal.Dünya Kupası finalistine yakışmayan bir sonuç 0 puan.

Erkek Bakış Açısı:
Portekizliler çingen işimiz olmaz.
Rumble Fish bize Viking kadınlarını anlatsa keşke.Kuzeyin güzelliği.
Almanya:Tatil köylerinden aklımda kalan bir güzel var ama bu avrupalılar çabuk çöküyorlar.
Hollanda:Almanya'nın iyisi.

Gruptan Danimarka,Hollanda çıkar-topçuların aksine.

Grup C : İspanya,İtalya,Hırvatistan,İrlanda


Klasik Açı:
Biz olsaydık bu grupta olcaktık Hırvatların yerine.Çıkamazdık hayal kurmanın alemi yok.Hırvatlar gibi mücadele de edemezdik.

İspanya oynayamıyor.İtalya ile zor berabere kaldılar Hırvatlar'ı zor yendiler.İrlanda şovu bekleniyordu.Pas oyununu engelledi rakipleri.Defans blogu onunde orta saha degil,ikinci defans bloguyla oynadılar rakipler.Şampiyon olamazlar.Kim üst üste 3 büyük organizasyonu kazanabilmiş ki,futbolun doğası bile izin vermez buna.Bir de solbek Alba kirletiyor sanki.Zayıflar o bölgede.Ama gerçekten harika topçular var kadroda.Real-Barca karması daha ne olsun.Alba olmasa 3'lu defans oynasalar.

Yazarlara 3'lü defans yazdıran İtalya'ya helal olsun.Hırvatlar geçer diye düşünen çoktu.Yine bir şike skandalı üstüne tarih yazma girişimindeler.İspanyaya oynadıkları top çok iyiydi.Tek seferlik olduğunu düşünmüyorum.Hırvatlar'ı yenemediler ama o sonuç at yat klasikliğinin kurbanıydı.İrlanda'ya bile o taktiği uyguladılar.Pirlo sen ne tarz adamsın yaww.

Hırvatlar: Tarihin en çirkin formasına sahip ülkenin topçuları,takım arkadaşına bakıp pas veresi gelmez insanın.Teknik adam Biliç'in başarılı olmasını çok isterdim.Onun enerjisini çok seviyorum.Elenenler arasında benim için başarılı olan tek takım.İspanya'yı az daha evine gönderiyorlardı,aynı danimarka-almanya gibi.Ama hırvatlar hakederdi ya.Gordon Schilefeld'li takıma tebrikler tesekkurler.Modric biraz daha adından söz ettirebilseydi.Üzüntüm çok içten.Bilic'in kariyer planını sorgulamak lazım.Neden lokomotiv moskova?


İrlanda-Morukattoni'den ne beklersin hele bu grupta.Hava koşulları onlara kıyak geçti yabancılık çekmesinler diye hep yağmurda oynadılar ama yetenekler sınırlı.Yine de aramızda görmek güzeldi yeşilleri,eskilerde hep varlardı,hele dunya kupasinda fransaya hileyle elenip gidemediklerini düşününce güzel oldu,taraftarlarıyla birlikte.

Erkek Bakış Açısı
Ne kadar da içsem çilli irish kızlarıyla olmaz.
Hırvatlar uzun bacaklıgillerin önemli üyesidir.Gruptan 1.çıkar
Akdeniz derbisi diye buna denir.İğrenç ses tonlarıyla ürkütücü iki ülke kadını.Seçmek çok zor.İbne olsak İtalya'yı tercih ederdik.Zan altında kalmamak adına İspanyola diyoruz:))


Grup D: İngiltere,Fransa,Ukrayna,İsveç

Klasik Açı:
İngiltere'nin sorunu yerel organizasyonlarda en çok maç yapan ülke ve futbolculara sahip olması düşüncesine sonuna kadar katılırım.Turnuvaya gelirken arzu,hırs kalmıyor adamlarda.Yine de kazandıkları tek büyük turnuvayı çizgiyi geçmeyen golle elde ettikleri düşünüldüğünde şöyle zangır zangır top oynayıp çat çut kazanan bir takım hayalimiz var yıllardır.Ben Capello'dan çok umutluydum o da kaptan ayağına bıraktı gitti,yerim senin prensibini dümbük.Gerard-Lampard göbekli orta saha bir avrupa şampiyonluğu kazanmaz mı be yaw.Böyle adelet mi olur.Hep yıllardır gerzek James ileoynadılar kaleci bulamadılar,tam buldular Hart'ı Lampard yaşlandı,Gerard sakatlıklardan yıldı( 3asisti var,yılmasa 3 de gol atardı).Genç forvetler belirleyici olur.Süpriz bekliyorum.

Fransa:
Ne zaman sevdim ki,istedim ki.Gruptan bile çıkamazdınız ya yine..

Ukrayna: İngiltere'ye attıkları gol verilse sonuç değişir miydi,hayır değişmezdi yine elenirlerdi.Klupler bazında son 5-10 yılda en çok gelişme kaydeden ülkeydi Ukrayna.Milli takımda işler farklı yürüyor.Kurada Polonya kadar şanslı değillerdi.Schevcenkho kazandırsa anca defansif sıkıntısı olan İsveç'e karşı kazandırırdı öyle de oldu.

İsveç: Bencil,küstah,yavşak Zıplatan İbrahimoviç yine mükemmel bir gol atıp kendinden söz ettirdi ya gıcık oldum.Tam da adı bile anılmayacak diye sevinirken jeneriği bıraktı filelere.İngiltere maçında oyun içinde Hart'a saydırırken bir Pascal Nouma olsa İngiliz defansında çaksa bir tane diye düşündüm.
İlk maçta şansları kalmamıştı.Bakmayın son Fransa galibiyetine.Fransa İspanya'yı tercih etti.İtalya delisiyle uğraşmak istemediler.Onlar yarı finalde Almanya'dan kaçtılar.İspanya'yı geçip final derdindeler.Çok da mantıksız değil.

Erkek Bakış Açısı
En çirkin ırk İngilizlerde.Geçiniz.
Fransızların daha önce de yazdım ne arabaları ne sinemaları ne de kadınları.
Ukrayna kadınları 1.çıkar feminist gruplarına rağmen.
İsveç kadınları en çok sizi merak ediyorum şu dünyada 2.lik sonuna kadar hakkınız.


Çeyrek Final Eşleşmeleri:                                 Çeyrek Final Eşleşmeleri:KADINLAR

Çek Cumhuriyeti-Portekiz:                                     Rusya-Hollanda
Almanya-Yunanistan:                                             Danimarka-Çek Cumhuriyeti
İspanya-Fransa                                                      Hırvatistan-İsveç
İngiltere-İtalya                                                       Ukrayna-İspanya

Nazan Öncel - A Bu Hayat


Ben de geldim aşka, benimki bir başka (benimki derken? ) ne güzeller gördüm akşamdan sabaha...
Ağlayan güzel İstanbullular İzmire gelin bekleriz :) Bu arada, Türkçe Olimpiyatları nedir amk? Küfür etmeyeceğim....Maça Kızı'na gitmeyeceğim......Alaçatı güzel ya ... Menemeni yakın :))) Alaçatı Pico şahane...Yucca şahane.. Of Montreal dinleyin, tekilanın dibine vurun... Oğlum bu hayatta bir defa öleceksin, 10 defa değil diyen sevgili babacığım, egomun kaynağı kesin sensin, çözdüm artık, hiç birşeyden korkma,rahat ol  diye diye bugünlere getirdin beni, çok saol, yürü be Rumble, kim tutar seni :))) Cohen yine geliomuş Türkiye'ye, gidelim mi?

A bu hayat ne güzel şarkıdır be...




20 Haziran 2012 Çarşamba

İSTANBULLULAR AĞLAMAYIN

İstanbul'da bir gününü geçirmiş dünya üzerindeki kime sorsanız ,ilk ağzından çıkan kelime trafik olur. Konser vermeye gelen Imany de aynı şeyi söyler herhangi bir turist de.Yabancılar tamam da bizim halkımız niye isyan eder hala anlamıyorum.Yahu kardeşim biz kalabalık bir şehiriz.Her yol çalışmasında her trafik yaşandığında isyan etme.Alış artık.Beğenmiyorsan defol git bu şehirden.80 tane daha şehir var memlekette.Başka yerde yapamayacaksan da otur oturduğun yerde kapa çeneni.

2.köprü tadilatta 3 ay boyunca.Sırasıyla 3er şerit kapalı.Okulların kapanmasıyla başladı çalışma.Gerekli ki üzerinden günde binlerce araç geçen köprü bakıma alındı.Hiçbir şeyi beğenmeyen toplumumuz yine car car konuşmaya başladı.Ne yapıcaklar sen isyan ettin diye bakımı erteleyecekler mi?

Evim suadiye, işyerim beylikdüzü.1.kopruden 50 km,2.kopruden 70 km.Arabayla da gitsen metrobusle de gitsen deniz otobusuyle de gitsen 2 saat. Bazen 3 saat de oluyor.6 senedir böyle.Senede İstanbul'da arabayla 40bin km de yaptım 50bin km de yaptım.Anadolu tarafı çocuğuyum,Avrupa tarafını sevmiyorum taşınmıyorum da.Trafik yoğunluğu da umurumda değil,ben seçimimi yaptım,sonucuna da razıyım.

Ağlayanlar için tekrar ediyorum defolup gitsinler bu şehirden.