Bu Blogda Ara

27 Ağustos 2011 Cumartesi

yorumsuz 2

Bu özgüven karşısında ben susarım Grobelaar... o nasıl bir mağrur bakıştır öyle....sözün gereğini yerine getirir bu abi..

SÜPER KUPA

Süper Kupa'lari severim.Kupa koleksiyonu icin artıdır,renktir,adı büyüktür,degeri benim icin büyüktür kimilerine gore yoktur.Aslında iğrenç Monaco 2.Louis'ten baska statta oynansa daha buyuk sükse de yapar.Nasil bir başarıdır bunu pazarlayan icin ve nasil bir yanlıstır Uefa icin.Dünkü biletli seyirci sayısı 18.000(Ali Sami Yen'de süper kupa ancak böyle olurdu).Neyse 2013'te final Prag'da.Prag icin bir bahane ariyoduk,guzel oldu.

Mayıs ortasında Avrupa Sampiyonu apoletini taktiktan sonra tadını cıkarmak en fazla 15 gun.Sonra yeni sezon.Süper Kupa'da hatirliyorsun kendini, tekrar bir onore oluyorsun 3 ay sonra.Hele Feyenord,Cska,GS,Zenit gibi basarıyı tekrarlaması zor klupler icin daha da guzel.Bu yuzden midir bilmiyorum ama Kupa2'yi kazananlar daha basarilidir ben de hep onları tutarım şımarık Kupa 1 galibine karsı.

2.Louis'den(1998) alırsak,aynı zamanda tek mac üzerinden,dun aksam da dahil olmak üzere 8-6 kupa 2'ler galip.Real Madrid,Man Utd,Porto 2'şer(Porto3 oldu) kez kaybetmis finalde.Milan,Liverpool 2 kez kazanmıs,Barca 2 kazanıp 1 kaybetmis.

Barcelona'nın sıkan kazanma serisi bir yana son 9 sezonda 3.kez burda oynayan Porto'yu tuttum.
Gs,Zenit,Lazio 1 de 1 yapmısken Porto da kazansın bir kez istedim.Kotu baslamadılar aslında,nerden bilsinler Yeşil Dev'in harakiri yapcagini.Mümkünse Forvetler kendi kalelerine 35m den daha fazla yaklasmasınlar.Ya abuk penaltı yaparlar ya da dunku pası.

Günümüz futbolunda herkes cok kosuyor,herkes benzer taktik uyguluyor,farki ufak nuanslar ya da cok daha yetenekli topcular belirliyor.Barcelona Real Madrid'i bir kez daha aciz duruma dusuruyorsa(sonuc olarak-ne yapsam olmayacak moduna soktular ezeli dusmanı),super kupayı sıkıntısız bicimde aliyorsa ve bunları mascherano stoper oynarken yapıyorsa fark dusundugumuzden de fazla.

Not: Fatih Hoca-Mourinho birbirlerine sarılırken, Fatih Hoca'nın Kadıköy'de İsmail Kartal'ın gözünü kulağını sevdiğini düşündüm:)))

YORUMSUZ




25 Ağustos 2011 Perşembe

Mogwai - Take Me Somewhere Nice...

Grobelaar'ın yemek tariflerine ve mekanlarına inat, kış şarkılarına devam...hocam biraz IAMX filan anlat işte...ocakbaşına çevirdin blogu...şaka şaka..bu grup rockn coke a gelmiş, haberimiz yok...iyi gibiler...

23 Ağustos 2011 Salı

her mevsim gider...kışa da uyar hani....

"kişi yaşamı boyu,
bir yerde takılıp kalıp,
yolda olduğunu sanabiliyor;
ya da, ters taraftan,
sürekli yürüdüğü halde,
bir yerde durduğunu...

öyleyse önemli olan,
bir yerde bulunmak değil,
bulunduğu yerin bilincinde olmaktır;
aynı şekilde, yolda olmak değil,
yürüdüğün yolun bilincinde olmak..."
diyor Oruç Aruoba... madem bilinç önemli bir mesele bizim için... şarkımız da gelsin Bandista' dan...
Not: Şiir ve şarkı yönlendirmesi suskunkharon' dan...bize uyar mı? sonuna kadar...aynı bokun laciverdi değil miyiz? dibine kadar....
"aşk inadına, aşk devrimdir
mağlup, galip ve nikbindir
her sabah, her gece
mücadeledir"

Mücadeleden yoruldum o ayrı......ama pes etmek yok..

Kışın İyi Gider 2

Kışa hazırlık yapalım..herkes soruyor yaz bitmedi, kış şarkıları ne iş? öyle bir iş hocam, yeni başlangıç....herşeye yeni başlangıç.....en güzeli...hesapları kapatıyoruz, bazen bize girer, bazen mekana...bu sefer bize girsin, mekan güzeldi deriz...

2.şarkı levyashin' den...







bye bye...

Arda'nın gitmesine üzüldüm diyemem ama peki bu adamın gitmesi...doğru dürüst bir veda yapmadan gönderdiler adamı...Lanet olsun...Büyük adamdın Kewell, değerini bilemedik senin de...yolun açık olsun, kalbimizdesin...

22 Ağustos 2011 Pazartesi