Bu Blogda Ara

29 Haziran 2012 Cuma

Hang Massive - Once Again - 2011 ( hang drum duo )


EURO 2012-YARI FİNALLER


Portekiz-İspanya:

Maçlarını Polonya’da oynayan Portekiz, maçlarını Ukrayna’da oynayan İspanya’ya konuk oldu diyelim.Benim favorim Portekiz’di.İspanya’nın bir türlü vites arttıramaması,Portekiz’in iştahıyla elenmesine sebep olacak diye düşünmüştüm.Vicente Hocanın Negredo tercihini görünce de tamam dedim bu iş.Negredo turnuvaya ısınma maçını yarı finalde yapınca ilk yarı Portekiz’in etkinliğiyle geçti.İspanya geride 3 pas yapsa hemen seyircinin olumsuz tezahuratıyla karşılaştı.Sanki bu onların suçuymuş gibi.Rakip kapanıyor ne yapsınlar.İkinci yarı dengelendi,İspanya kendine gelir gibi oldu,Negredo çıkınca da kendine tamamen geldi, uzatmalarda işi bitirmeleri gerekirdi.Portekiz 4 penaltı atışının ikisini stoperine attırdı.İlk  5 penaltıda niye stopere penaltı attırırsın ki.İstediği kadar teknik olsun adam maç boyu savuşturmaya yönelik oynuyor.Bruno Alves’in penaltısı ) 90 direğinden dönünce İspanya jenerasyonu üstüste 3 .finaline  çıktı.Penaltı sırası gelmeyen antipatik Ronaldo üzüldün mü?
  
Almanya-İtalya:

Ah Almanya ah.Bir maçla yerle biz ettin bizi.Kimse İtalya’ya şans vermiyordu maç öncesi ama büyük turnuvalarda istatistikler Almanya sen İtalya karşısında bir eziksin diyordu.Dünya Kupalarında bir final iki yarı final kaybetmişlerdi mavililere karşı.Ama bu Avrupa Şampiyonasıydı.3 kupa 3 finalle en büyük Almanya idi.Maçlarını Polonya’da nerdeyse evinde oynuyordun sayılırdı.

Son maçta 3 adam da dinlenmişti,parçalıyacaktık İtalya’yı ama sonuç yine hüsran oldu.

Löw Hoca’nın kadro seçimi yanlış değildi.İkinci yarıdaki arzu ilk yarıda da olsa Gomez,Podolski parlardı maç içinde.Kroos-Müller tercihi eleştirilebilir ama ikinci yarı rakip yıprandıktan sonra pirhana gibi Müller saldırısı da kötü plan değil.

Prandelli turnuvanın hocası ünvanını sonuna kadar hak ediyor.İtalya’ya oynattığı futbol harika.Kornerlerde bile geri gelmeyip her an tehdit eden ikili forvet.(Bir önceki yazımı okumuşcasına).Artık sadece savunma değil hücumu da çok iyi yapan bir İtalya var.D-smart sağolsun uzak kaldık İtalya futbolundan bu sene.Kadrosunu kimse sayamaz.Hangi futbolcu hangi takımda oynuyor bilen yok.Pirlo’yu halen Milan’da zanneden de az değildir.Koca sene yenilmeyen Juventus’un defansını say deseler ben de sayamam.Oyuncuları küçümsedik ama içlerindeki hırs,yansıttıkları enerji ilk İspanya maçından dünkü Almanya maçına kadar azalmadan devam etti.Cassano hayatının topunu oynuyor.Geçirdiği kalp rahatsızlığı üzerine   bu formu alkışı hak ediyor.Balotelli İngiltere maçının acısını Panzerlerden çıkardı.Hummels’a  diş geçiremiyordu da Badstuber yetmedi delioğlana.Buffon harika oynuyor.Motta sonradan da girse oyuna kapris yok.De rossi görev adamı. Montolivio,Marchisio,Diamanti adama D-Smart aldırır.
Helal olsun gök mavililere.
Üzülüyorum Türk çocuğu Özil’e.

EURO 2012-ÇEYREK FİNALLER



Çek Cumhuriyeti-Portekiz:0-1
Çekler bu kadar balli bir sürecin  üstune bu kadroyla bu futbolla yarı final oynasa yazık olurdu.Bir Nedved’İ Poborsky’si  de yok ki nesine tutunalim.
Portekiz ilk defa gol yemeden maç bitirdi.Gruplardan sonra en rahat maçlarını oynadılar.Stres yapmasalar daha önceden bitirirlerdi işi.Ronaldo gol kralliğina oynuyor.Bu onlar için tehlike.Yarı finalde boğalara karşı ben atıyım kral olayım derse ülkeye ihanet eder.Bu olgunlukta mı göreceğiz.Forvet ahım çabuk tuttu.Postiga sakatlandı.Tecrübeli Almeida ile mi yoksa genç Oliveria ile mi çıkıcak önündeki maça Beto Hoca? Yoksa Ronaldo’yu öne atıp Real-Barca kapismasinda enstanteneler mi göstercek?
Almanya-Yunanistan:4-2
Rakip sahaya geçemeyen,üç pas yapamayan eziklerin efendisi  Yunanistan ne yapti etti yine de 2 gol attı Almanya’ya.Futbol  aşkımız  bunu bile kaldırmıyor.
Löw Hoca turnuvanın en akıllı hamlesini yaptı.Hücumdan 3 adam değiştirerek başladı.Hem asları dinlendirdi,baymalarını engelleyip daha zorlu maçlara iştah bıraktı hem de son dörtte olası bir ters gidişte gönül rahatlığıyla yedeklerine güvenebileceğini tekrar görmüş oldu.Ah be Klose ne işin var Lazio’da,gelseydin ya GS’a.Almanya’nı attığı gollerin 3’ü fevkaladenin fevkindeydi efendim.Angela Merkel’den Yunanlılara bir darbe daha diyerek sonlandıralım.

İspanya-Fransa:
İspanya’nın topunu görünce Almanya şampiyonluğu daha bir yakın geliyor insana.
İspanya’nın topu sıkıyor diyenler ayıp ediyor.Hırvatistan ve İtalya maçlarında pas oyununu  pozisyona çeviremediler  ama Fransa’ya karşı çevirmek istemediler .Diğerlerinde geriye düşmüş ve 90’da golü bulmuşlardı.Bu kez skor avantajına da erken ulaştılar.Bu kadar silik oynayan Fransa rakipde iştah bırakmıyor ki.Fransızlar üstlerine gelseler kontraya çıkarlar zaten.Gelen yok ben niye gidip risk alıyım.Turnuva maçı bu,akıllı olmak lazım.
Domanech’in Fransa takımı gruptan da çıkamıyordu ama amaç sadece gruptan çıkmaksa Blanc başarılı.Aferin ona.Ama buyuk hedefler icin cesur adamlar lazim.Menez’i ikinci yarı silahı kullanmak dusuncesi kabul ama Nasri hiçbir zaman yedek kalcak adam değil.Formasyon değiştir ama bu adamı oynat.Korakor oynarlardı aslında hele ki forvetsiz ispanya’ya.İtalya iki forvetle oynadı.İki forvet demek defans hucumda geriden destek veremez demek.Ortada forvet yok bırak ortada sıçan oynasınlar.Futbol heyecanına yakışık kalmadı beyaz adam Blanc.

İngiltere-İtalya:

Turnuvaya 2 ay kala teknik direktör değiştiren  takım ne yapar? Gruptan çıkar o kadar.Roy Hudgson’ ı biraz tanıyanlar İngiletere’nin savunma yönü ön planda bir futbol oynayacağını bilirler.Liverpool’dan da bu yüzden gitti.Fulham’da başarılı ama beklenen o zaten.Fransa’ya karşı oynanan silik futbol ve eleştiriler herhangi bir değişikliğe itmedi takımı.Bir İngiliz nasıl dayanmıştır İtalya maçına.Lugatta küfür kalmış mıdır? Rakip forvet sürekli gol kaçırmasa 4-5 olurlardı.Bu duruma düştükleri rakip de savunma futbolunun yaratıcıları.Kendi sollarından yedikleri pozisyonlar neydi oyle.Bu futbol sabaha kadar 0-0 olurdu da en sonunda penaltılar var bu işin.Sen maç içinde kaleye şut mu çektin ki penaltı da gol yapıcan?
İtalya yine kendine burun kıvıranları mahcup etti.Sadece savunma yapmıyorlar hücüm da ediyorlar.Teknik direktörleri Prandelli takımını çok iyi yönetiyor.Bol gol pozisyonuna girdiler ama beceriksizlik fark atmalarını engelledi.Penaltılarla da olsa hakkın yerini bulması sevindirici.Almanya ile çok  iyi bir maç yapıcaklar.
Pirlo penaltıyı attıktan sonra o duruma düşen Joe Hart’ın penaltı kurtarma ihtimali ortadan kalkmıştı.

 bu yazı yarı finaller öncesi yazılmıştır.tarihe bakıp şaşırmayın.