Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2011 Salı

EUROBASKET 2011



2001 kadrosundan 3 isim kaldi. Ömer Onan,Hidayet Türkoğlu,Kerem Tunçeri. Jenerasyonun sonu geldi.Bu jenerasyon milli takım düzeyinde başarılı mıydı? Geçmiş tarihe bakıldığında tabii ki başarılıydı,elde edilemeyen dereceler elde edildi,büyük turnuvalara katılma sürekliliği sağlandı,akıllara kazınan maçlar yapıldı, yine de beni rahatsız eden bir konu var.Ev sahibi olmadıgı turnuvalarda 8.likten öteye gidemeyen bir takım sözkonusu.Son eurobaskette bunu değiştiriyorduk.Namağlup lider bitirdigimiz gruptan cıkıp 4.Fransa'ya ceyrek finalde elendik.Büyük denizleri geçip derede boğulduk.Tam bize göre.Şimdi yine bu fırsat elimizde belki de son defa.Kaldırın ortadan şu rahatsızlığımı.


Hazırlık dönemini iyi geçmedik.Normal karşılamak lazım.Profesyonel oyuncusundan amatörüne kadar toplumumuzun genlerinde vardır iddiası olmayan,hazırlık adındaki olaylara refleks göstermememiz.Tembeliz napalım.Neyse ki şanslıyız,turnuva baslangıcında harika bir fiksturumuz var.Portekiz ve Britanya ile tam anlamıyla ciddi hazırlık macı yapıcaz turnuvada.Sonra ev sahibiyle(Litvanya) ciddi bir sınav.Sonuc ne olursa olsun Polonya maci ile toparlanıcaz,son mac en buyuk favori ile.(İspanya).


Gruptan nolursa olsun 3.cıkmak gerekir.İki ciddi sınavı kaybetsek bile oyun olarak karakterimizi gostermek lazım.Diger gruptan Sırbistan,Almanya,Fransa(burda İtalya lobi destekli supriz yapabilir eski gunlerin hatrına-israil de supriz yapabilecek guce sahip) gelir heralde.Burda en az iki galibiyet sart.Burda grupta ilk 4e girdik mi gerisi zaten Balkan Kupası.Yunan'dan kacmak yeter.


Nba lokavtı sebebiyle süper yıldızlar mızmızlanmıyor bu sefer.29 kisi ile geliyorlar.Bizde 4 nba li var 2si de sakatlığından gelemiyor.Yani herkes tam güç katılıyor,bu da turnuvanın anlamını daha da arttırıyor.


Kadro gücümüzün yeterliliği konusunda süphelerim var.Cenk Akyol güven vermiyor hiçbir zaman. Emir(soyadı olmadan daha Türk) bireysel anlamda harika oyuncu ama takıma uyum sağlayabildi mi?Enes tam bir ?(yazıyla soru işareti),Ömer aşık sakatlığı tam olarak atlatabildi mi?İzzet de titrer heralde.

Takımın 1/3'ünden fazlası icin soru isareti cok olumsuz.Jenerasyonun son 3'lusune Ender ve Sinan'ın yapacagı katkı cok önemli.Tabii Ersan ve en kilit nokta olan pota altında Oğuz da.


Zevkli maçlar olacak.Yerinde Litvanya'da izlemek vardı bayramla birleştirip.Basketbol ülkesinde turnuvayı güzel kızlarla izlemek.Ukde kalır bu bende bir ömür.2013 slovenya'da.Aynı hatayı yapmam iki kere.


Us Open da başladı.Tv ekranı dolu dolu.İkinci hafta, 4.turdan baslarız yazmaya.

Marsel İlhan'ımız ikinci tura cıktı bile.Verdasco ile eslesti.Persembe oynarlar.Verdasco cok sert ve agresif bir tenisci.dün kortta 3 saatten fazla kaldı.Umarım yıpranmıstır.

californication..

fondaki şarkı Pearl Jam - Nothingman...ben alaçatıya kaçar...




 Hank ilk tanıştıklarında Karen' a bir mektup yazar. Klipteki sözlerde aşağıdaki mektuptan. 2.sezon 10.bölüm

"Dear Karen,
If you're reading this, it means I actually worked up the courage to mail it so good for me. You don’t know me very well, but if you get me started I tend to go on and on about how hard the writing is for me. This is the hardest thing I ever had to write. There no easy way to say this so I’ll just say it, I met someone. It was an accident, I wasn’t looking for it, I wasn’t one the make it was a perfect storm. She said one thing and I said another and the next thing I knew I wanted to spend the rest of my life in the middle of that conversation. Now there this feeling in my gut that she might be the one. She completely nuts in a way that makes me smile highly neurotic, a great deal of maintenance acquired. She is you Karen, that’s the good news. The bad news is that I don't know how to be with you right now, and that scares the shit out of me. Because if I am not with you right now I have this feeling we will get lost out there. It’s a big bad world full or twist and turns and people have a way of blinking and missing the moment. The moment that could of changed everything. I don’t know what’s going on with us and I can’t tell you should waste a leap of faith on the likes of me. But damn you smell good, like home and you make excellent coffee that has to count for something. Call me!
Unfaithfully yours,
Hank Moody"