Bu Blogda Ara

12 Kasım 2011 Cumartesi

MİLLİ FACİA

2012 yazını yine tvden takip edicez.Sorumlular özetle herkes diyelim.

En az sorumlu Hiddink'tir.Önce burdan başlayalım.
Adam kimsenin kafasına silah dayayıp ben Türk Milli takımının başına geçicem demedi.Hatta emekliliğini açıklayıp,artık klüp çalıştırmıycam,sadece tecrübelerimi aktarabileceğim milli takımlar olabilir dedi. Bu yüzden en büyük 10 klüpten biri olan Chelsea'yi bile reddetti.
Sınırsız başarılar kazandığı Avrupa kariyerinden sonra G.Kore,Avustralya gibi futboldan uzak ülkelerde futbolu geliştirdi ve büyük başarılar elde etti o ülkelerce.Artık yaşıda ilerleyince rotasını hep futbol olarak ikinci sınıf ülkelerde devam etti.Rusya tercihi de böyleydi.Parası iyidi bir kere daha başarıyı yakaldı,ikincisinde başaramayınca yeter artık dedi.
Biz ne yaptık,adamı alıcaz diye 7 ay takımı sahipsiz bıraktık.Geldiğinde de tecrübelerini maalesef Oğuz Hoca'ya aktarmasını bekledik.Oğuz Hoca yıllardır pasif görüntüsünü değiştiremedi. Oyuncu,kadro tercihlerini Hiddink'in Oğuz hoca'ya bıraktığını tahmin ediyorum ama o hep başarısız oldu.Hangi takımın yardımcı hocası için istifa diye bağırılmıştır düşünsenize.Hiç bir zaman Oğuz Hoca'nın birinci adamlığa terfi etceğini düşünmedik.O zaman keşke yardımcı hocalığa öyle birisini getirseydik ki Hiddink'ten sonra devam etseydi.Şimdi herşey yine sil baştan.

Bu turnuvada inanın bir tane maçta bile iyi top oynamadık.Çok da önemli değildi.Bir şekilde senden alt seviyedeki takımları geçebiliyorsun ama playoffta da değişen hiçbirşey yoktu.O zaman da kendi ayarındaki takıma karşı da rezil oluyosun.

Kadro seçimi bu maçta da yanlıştı.Herkes teknik direktör demeyelim.Bu kadar kötü bir sağbek Gökhan Gönül kariyerinde hiç olmamıştı.Sakatlık da geçirdi.Neden illa ki o.Bu sene hiç olmazsa şamp.liginde 4 mac yapmış daha formda bir Serkan Balcı olsa daha kötü olur muydu.Almanya maçında düştüğü aciz hali herkes gördü,Hırvat teknik ekibi de gördü.İlk golde rakip karşısında duramadı,ikinci golde zıplayamadı.Yazık.
Sabrinin hiçbir zaman milli takımda yeri yok.olacaksa da ortasaha da değil sağbekte olmalı.Kontratak kesmedeki en başarılı futbolcumuz Mehmet Topal,Selçuk'un yerinde Selçuk da Sabrinin oynadığı yerde oynayıp Burak'a daha yakın olmalıydı.Hani Trabzon'daki uyumlarını düşünerek.
Ve tabi ki Arda Turan.Niye bu kadar önemli bu futbolcu anlayamıyorum.Kötü işte kötü oynuyor.Caner sol açıkta bu kadar formdayken,bu kadar iyi oynarken neden Caner Erkin değilde Arda Turan oynuyor?????????????
Arda sadece kötü oynamakla kalmayıp çevresindeki adamlarında kötü oynamasına sebep oluyor.Hakan Balta kariyerinin en kötü sezonlarını Arda'nın arkasında oynarken geçirdi.o yokken daha iyi,ne yapacağını daha iyi biliyor.
Bir de takım 2-0 mağlup,herşey elden gidiyor niye devrede bir taktik değişiklik yapılmaz anlamıyorum.3'lü savunmaya dön.Forvete Umut'u alıp ikile.Ortasahayı artır.

Burdan hemen gerçek suçlu futbolculara geçelim.Fizik olarak,koşu olarak sıfırlar.BİR TANE ÇALIM ATIP ADAM EKSİLTEMİYORLAR.Verkaç yapamıyorlar,kanada inemiyorlar,havadan gelen topa zıplayamıyorlar bile.Bu kadar para kazanıp,hakkını vermeyen futbolcu topluluğu olmaz.Başarıdan sonra prim için ekrana çıkıp şebeklik yapan ama dünkü sonuçtan sonra açıklma yapacak cesareti bulamayan şerefsiz futbolcularımız var bizim.Kimse bana taraftar kötü davrandı demesin.Sen bu kadar önemli bir maçta,gol pozisyonunu geçtim bir tane ŞUT ATAMIYORSAN RAKİP KALEYE, hiçbir taraftar seni desteklemez,senin aleyhine de bağırır.Sen bu maçta para kazan,taraftar bu maç için para harcasın,sonra seni alkışlayacak öyle mi?Yok öyle,önce sen adam olup sorumluluğunu bilicen ondan sonra taraftarın sana sahip çıkmasını bekliycen.

Kaleci Volkan'a yapılanları klüpçülük zırvasıyla gündem yaratıp,saçmalayan insanlar da şunu bilsin ki.Olumsuzluklar sadece Volkan'a değil Sabri,Arda olmak üzere herkese yapıldı.Top rakipteyken oley de çekildi,bizdeyken ıslıklandı da tüm takım.Asıl terbiyesizliği Volkan yapmıştır.Başını önüne eğeceksin utancını kendince yaşıycaksın laf yetiştirmeyeceksin.Ona yapılan 1 yanlışsa onun dönüp yaptığı hareketler 10 kere yanlış.

ve Arda Turan.Senden her zaman nefret etmişimdir.Bir kere bile tribune cagırılırken bagırmamısımdır.Her zaman kotu futbolcu oldugunu savunmusumdur."Ruhunu ortaya koy" reklamında oynamana bile bu blogda karsı cıkmısımdır.Bazı seyler tekrar olacak ama olsun.Senin sut cekme özelliğin yok,senin topa kafa vurma özelliğin yok.Senin artık adam eksiltme özelliğin bile yok.10 senedir top oynuyorsun.Daha hala sol ayağını geliştirip orta yapamıyorsun.Hala kanada inip topu geriye sol beke veriyorsun orta yapsın diye.Şampiyonluğun geldiği Sivas deplasmanında Ayhan'dan çaldığın rolü hadi kabul edelim,senin bir tane maç kazandırmışlığın yok.Sen futbol cahillerini kandırırsın ancak.Kazakistan'a osuruktan gol atarsın ancak.Avrupa 2.önelemesinde 2 gol 2 asist yaparsın ancak.Seni Avrupa'da sadece Atletico Madrid alırdı.Dünyanın en aptal transferini yapan takım onlar çünkü.
Ve sen kendini büyük sanan küçük adam.Hakan Balta'nın,Emre'nin,Sabri'nin pozisyon icabı kart görüp deplasmana gidemeyeceği yerde sen sırf deplasmana gitmemek için bilerek sarı kart gördün.Sana milli formayı veren zihniyeti allah kahretsin.Senin ülkeye girişini bile yasaklamalılar.alışmıştın her maç sonunda özür dilemeye dün niye çıkamadın ekranlara.Ben Galatasaraylıyım ben Türkiye'nin çocuğuyum rollerine niye bürünemedin bu sefer.Biz senden 10 kere daha fazla Galatasaray'lıyız,Türkü'z.Yok ol git,bir daha milli formayı da giyme.
Bir mucize olsa turu geçsek napıcan?Ukrayna'da Polonya'da sen mi oynayacaksın?Ezik herif.

9 Kasım 2011 Çarşamba

MAHMUDİ'YE RESPECT



Geçen sezondan itibaren inanılmaz bir çıkış yakalandı.tabi ki yönetimin " yeter artık,bu camia basketbol branşını Türk sporuna kazandırmış, bu klube yakısır biçimde bir basketbol yatırımı planlayalım" demesi en önemli etken.Coach olarak da başarılı,tecrubeli,disiplinli Türk(Üsküp doğumlu) hoca olarak en iyi isim seçildi.Oktay Mahmudi.



20 küsür sene sonra gelen final ezeli rakibe mağlup olmanın üzüntüsünü yaşatmadı bile.Daha iki sene önce forma skandalıyla kümede ancak kalabilmiş, taraftarıyla muthis bütünleşmiş,taraftar da artık sadece futbol yok diyerek sahip çıkmış,sinerji üst düzeyde.


Bu sezon hazırlık macı bile kaybetmeden ,super bir seriyle euroleague'e kapak atıldı.turkiye Kupası,lig namaglup devam.


Bu şartlarda basketbolun içinden gelenler Oktay Mahmudi'nin başarısını överken,çatlak sesler de yok değil.Hıncal usta, Ünal özüak hemen saldırı moduna geçmişler.Euroleague'i küçümsemiş Hıncal üstad.Amerikalılar için"koş koş at" falan demiş.Çok yanlış bir tespit.En az Nba playofflarındaki kadar üst düzey bir savunma söz konusu Euroleague'de.Hiç bir amerikalı da elini kolunu sallayıp basket atamıyor.Nba'in normal sezonundan çok daha kaliteli bir lig Euroleague.Ve bu şartlarda hocanın insanlara hedefler konusunda uçmamalarını söylemesi çok normal.Boş hayaller satmak yerine gerçekçi hedefler daha doğru.


İçerdeki Unics Kazan maçı kaybedilince ben de çok sinirlenmiştim.Hem deplasmanda alınan galibiyetin artısı yok olmuştu hem de grubun iki favorisi(Siena,Barca) dışındaki 3.lük için en önemli rakibe sahamızda yenilmiştik.Ve de 39 dakika önde götürdüğümüz maçı verdik.O maçı coach kaybetti.Unutulmasın ki coach da 3-4 senedir euroleagueden uzakta.


O maçta ilk yarının en skorer 3 oyuncusu(hepsi de çift haneleri geçmişti) shipp,songalia,andriç'ti.Furkan'ı kazanıcam diye Andriç'i kenarda unuttu ve Furkan'da hem defans hem ofansta bitirdi takımı.Hele Songalia'yı faul problemi de olmamasına ragmen macın son 5 dakikası oyundan soguduktan sonra almayı akıl etti.Bu coachların etkili oyuncuyu kenarda unutması cok sık karsılasılan bir sorun.

Siena'yı kim deplasmanda yenmiş ki ilk maçta biz yenelim.Söylencek hiçbirşey yok.


Bugün de slovenyada olimpia deplasmanında cok onemli galibiyet kazanıldı.Yine hep onde goturduk,yine koparamadık,ama hem furkan kendini affettirdi,macı kazandırdı,hem de coach kendine geldi.Öncelikli hedef ilk 16 ise 5.ve 6.sıraya atmak istediğimiz iki rakibi de deplasmanda yendik.İçerde Kazan macı tecrubesini göz önüne alıp yenersek zaten garanti oluyor.Kazan maglubiyetini de dısarda rovansı alarak ve icerde ekstra bir siena,barca galibiyeti ile yok edip 3.lük gelebilir.gelmese de sorun değil.


Euroleague'e başlamadan home 1,away 3 maç yapılacak ve iki galibiyet alınacak deseler havada kapılırdı.Şu anki durum gayet iyi ve bunun en onemli sebebi coach.Respect biraz!!!Ünal Özüak


coachtaki tek sorun fatih terim mimikleri.hepsi bizi buluyor :)








Kaki King - Pull Me Out Alive