Bu Blogda Ara

18 Haziran 2011 Cumartesi

Keşkeler

Keşkelerim olmadı şimdiye kadar. ya da öyle olduğuna iyi inandırdım kendimi. ikincisi daha doğru oldu sanki. Diyeceksin ki, peki Forget Her, Black, Jism ne iş? cevap veremeyeceğim tabi bende, kafayı öne eğeceğim. İlişkiler konusunda keşkelerim olmuştur, kabul o zaman. Keşke biraz daha sahiplenseydim dediğim olmuştur. Ama karşınızdaki sizinle ilgili bir imaj yarattı mı ne yaparsanız değişmiyor işte. Zordur o önyargıyı yıkmak. Off be. Canım sıkıldı. Matilda' ya sevgilerle diyerek şarkıyı bağlayalım o zaman......





Matilda kim mi? gözleri pek andırmasa da :)

14 Haziran 2011 Salı

Biraz da İlişkiler Üzerine...

Biraz da ilişkiler üzerine yazalım. Çıkardığımız tecrübeler üzerine. Tecrübe yani yaptığımız onlarca yanlışın birikimi. Arada bazı doğrularımız da olmuştur ama bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterdiğinden bu yazıda doğrulardan bahsetmenin anlamı da yok.
İlişkide karşı tarafta aranılan özelliklerden bir tanesi; uyumdur. Aman herşey de uyumlu olmaya çalışalım, aman karşı tarafı kırmayayım gibisinden. Beni en çok sıkan, kasan, ben olmaktan farklı hallere sokan zamazingoya uyum diyoruz.
Flört aşamasında herşey güzeldir, herkes hayranlıkla birbirini izler, hoşuna gider aykırılıklar. Değişik düşünceler, değişik algoritmalar heyecan yaratır organizmada. İşte bu dersin içinden, tam benim için yaratılmış. Yapamadığın, yapmaktan çekindiğin şeyleri karşındaki insanın yapmasını görmek hoşuna gider. İlişki ilerleyince yani alışkanlık başlayınca işler de değişir. Bir taraf her zaman muhafazakardır, korumak ister konserve misali. Sevme aşamasında hoşuna giden şeyler göze batmaya başlar. Uyumlu olma merakıdır işte. Topluma uyumlu olma, arkadaşlara uyumlu olma, aileye uyumlu olma, bildiğin bütün normlara uyumlu olma merakı.
Bırakın uyumsuz olsun bazı şeyler, çatışmanın diyalektiği diye bir şey var bu hayatta. Ne menem zevk alırsınız sevgiliniz ile aynı şeyleri düşünmekten, aynı yere gitmekten, aynı müziği dinlemekten. Ben bunları arkadaşlarımla, dostlarımla yapıyorum zaten. Sen benim sevgilim ol yeter, sana farklı duygular besleyeyim diğerlerinden. Beni geliştirmeye çalış, birşeyler katmaya çalış, bu aynı şeylerden haz alarak gerçekleşmez. Sıkıcı bir çift olur çıkarsınız, konuşamazsınız, çocuksu bir heyecan yaşayamazsınız sürprizlerden.
Evet başarılı olamıyorum ilişkilerimde, muhtemelen bütün suç da bendedir herhalde…çok iyi başlıyorum, ama gerisi gelmiyor…herkes ama herkes değiştirmek istio beni…bir hatun da “ ben senin bu halini sevmiştim zaten, aynı kal değişme” demedi..bir kişi demez mi ya..Kimseye karışmadım, ne kıyafetine, ne arkadaşlarına, ne okumadığı kitaba, ne dinleyemediği müziğe, herkesi olduğu gibi kabul ettim…Hata hep ben de oldu…İlgisiz Rumble Fish oldum…Çok içen Rumble Fish oldum…çok bilmem ne Rumble Fish oldum…Ben başta farklı mıydım ya…ben hep böyleydim…benim bu vurdumduymaz, rahat  halim ilginizi çekmemiş miydi? Eski ilişkilerinizde bunlardan rahatsız olduğunuzu söyleyen siz değil miydiniz? Niye herşeyi değiştirmeye çalışıyorsunuz karşınızdakinin…


Uzun lafın kısası; sonuç yine ayrılık oluyor tabi. Oysa biraz deli dolu olsa ilişkiler, rutine bağlamasa bir süre sonra. Yandaki kareyi çok severim. She’s So Lovely filminden bir kare. Sean Penn ve Robin Wright Penn. Şöyle deli dolu başlayan, devam eden bir ilişki istiyorum, çok mu şey istiyorum JJJJ Alın bu da yandaki karenin videosu.




Şarkılar ağırlıklı Tindersticks olsun bu sefer. Çok sağlam gruptur. Sewerim, her türlü sevdiririm.
·         Tindersticks – My Oblivion
·         Tindersticks – Another Night In
·         Tindersticks – Dying Slowly
·         Tindersticks – Bathtime
·         Tindersticks – Rented Rooms
·         Tindersticks – Are You TryingTo Fall In Love
·         Tindersticks – Buried Bones
·         Tindersticks – Can We Start Again
·         Tindersticks – Lets Pretend
·         Tindersticks – Desperate Man
·         Joy Division – Love Will Tear Us Apart

12 Haziran 2011 Pazar

MAHLEPLİ ÇATAL

Her evde yapılır mı bilmem.Pastanelerde rastalarsınız.Tuzludur o sevmem.Bir de ortasında 3.bir hat vardır.

Çatal dediğin mahlepli olur.Tuzluyu bir anda tatlıya çevirir.Şekli de resimde ki gibi olmalıdır.Ortasında 3. yol yoktur.

Malzemeler:

125gr margarin

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yumurta

1/2 çay bardağı şeker

1/2 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı mahlep, tuz,kabartma tozu,un,susam


Yapılışı: Margarini tavada eritin,yoğurma kabına koyun.Yukarıdaki malzemelerin hepsini istediğiniz sırada üzerine ekleyin. Sonra alabildiğine un koyun.Bu, şu demek.Yoğurmaya başladığınızda hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un koyun.kıvam tamamsa 15 dak bekleyin,hamur dinlensin,siz tv takılın.

Başlayın tekrar hamurdan küçük parçalar alıp,galeta şeklinde yuvarlayıp, ikiye keserekten, resimdeki şekli verin.Susamda cimrilik yapmadan fırına verin.ortalama 45 dak pişirin.kavruk da olmasın,beyaz da kalmasın.

**çay bardağı ajda bardak olsun,porsiyon az olmasın,yetsin herkese

Afiyet olsun.



Genel Seçimler, Türk Sanat Müziği, Rakı

Yine bir seçim zamanı. Yine gidişat belli. Güzel ülkem yine oyunu sağ siyasetten yana kullanacak. Hiçbir zaman sosyalist olduğumu gizlemedim. Gurur duymuşumdur bundan. Sosyal demokrat bir ailede büyüyüp sosyalist olmak zor değil tabi. Koyu Fenerbahçeli bir babanın koyu Galatasaraylı oğlu olmak kadar güzel bir duygudur. Saolsun babam, bu 2 özelliğime hiç sert çıkmamıştır. Belki Atatürk ile aynı dönem yaşasaydı, ondan önce babam kurardı CHP’ yi. O kadar fanatik CHP’ lidir yani. Ama benim hayat karşısındaki duruşuma karışmamıştır.
Yine bir mağlubiyet söz konusu sol siyaset açısından. Soldan kastım, CHP, İşçi Partisi ya da TKP filan olarak algılanmasın sakın. Başka türlü bir şey bizim istediğimiz. Bu kadar güzel bir mirasa sahip bir ülkenin sola bu kadar uzak olması benim gibilerin en büyük hatasıdır aynı zamanda. İlk mitinge katılışım 14 yaşındadır. Babam CHP İzmir İl Örgütü Yönetim Kurulundaydı. Dün gibi hatırlarım. Okulu asıp gitmiştim CHP mitingine. Uğur Mumcu katledilmişti ve seçimler vardı yine. Babam beni yakalamıştı mitingde ve bir taraftan azarlarken bir taraftan hoşuna gitmişti orda olmam.
Asıl beni tetikleyen olay 2 Temmuz 93’tür. Sivas katliamı. İnsanlar düşüncelerini sevmedikleri birini niye yakmak istemişlerdir diye düşünmüştüm o veletlik dönemlerinde. Var mıdır böyle bir nefret, var mıdır böyle bir yok etme istemi? Sonra bilinç dediğiniz mekanizma gelişiyor tabi çevrenin unsuruyla. Okudukça aydınlanıyorsun, okudukça bilinçleniyorsun. Sosyalist olmalıyım dediğimde yaşım 15’ti.
Sosyalist oldun da ne yaptın dersen? Koca bir hiç. Belki birkaç eylem ve yol kesme eylemi dışında hiçbir şey. Örgütlülüğün bu kadar önemli olduğu bir organizasyonda bir iki ufak girişim dışında hiçbirşey yapmazsan ülkenin bugünkü gidişatına da sadece bakarsın. Latin Amerika ve birçok Avrupa ülkesi sola ya da en kötüsü Sosyal Demokrat partilere oy verirken, benim ülkem hala kahve edebiyatı yapan birine oy veriyorsa, bu benim hatamdır; hiçkimsenin değil. Hayat dediğin bu değil maalesef, iyi bir kariyer elde edebilmek uğruna, önem verdiğin bazı şeylerden vazgeçiyorsan / vaz geçebiliyorsan sorun sistemde değil sendedir. Mahir Çayan’lar Deniz Gezmiş’ler Sinan Cemgil'ler 25 yaşında katledilirken, sen masa başında oturuyorsan, kimseye suçu atamazsın. Atmadım da, bu korkaklığımı hayat boyu bir tarafımda yaşayacağım. İçkiye olan düşkünlüğümün büyük bir nedeni de bu cesaretsizlik olabilir.
Bugün yine bir seçim var. Yine bir hüsran var benim gibiler için. Rakıyı çok sevmem demiştim değil miJJJ ilk 11 Türk Sanat Müziği bu sefer. Kuzenim ya da bana göre kardeşimdir aslen, onunla beraber oluşturduk. Bu geceye ithafen böyle olsun. Baba ve amca yadigarıdır rakı ve Türk Sanat Musikisi. Her türlü devam eder bünyemizde.
·         Timur Selçuk – Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın
·         Müzeyyen Senar – Gamzedeyim Deva Bulmam
·         Zeki Müren – Nereden Sevdim O Zalim Kadını
·         Zeki Müren – Bulamazsın Benim Gibi Seveni
·         Müzeyyen Senar – Ömrümüzün Son Demi
·         Zeki Müren – Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var
·         Zeki Müren – Sen Kimseyi Sevemezsin
·         Zeki Müren – Agora Meyhanesi
·         Zekai Tunca – İmkansız
·         Zeki Müren – Seni Ben Ellerin Olsun Diye Mi Sevdim
·         Münir Nurettin Selçuk – Endülüs’ te Raks

Yedek Kulübesi: