Bu Blogda Ara

12 Haziran 2011 Pazar

MAHLEPLİ ÇATAL

Her evde yapılır mı bilmem.Pastanelerde rastalarsınız.Tuzludur o sevmem.Bir de ortasında 3.bir hat vardır.

Çatal dediğin mahlepli olur.Tuzluyu bir anda tatlıya çevirir.Şekli de resimde ki gibi olmalıdır.Ortasında 3. yol yoktur.

Malzemeler:

125gr margarin

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yumurta

1/2 çay bardağı şeker

1/2 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı mahlep, tuz,kabartma tozu,un,susam


Yapılışı: Margarini tavada eritin,yoğurma kabına koyun.Yukarıdaki malzemelerin hepsini istediğiniz sırada üzerine ekleyin. Sonra alabildiğine un koyun.Bu, şu demek.Yoğurmaya başladığınızda hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un koyun.kıvam tamamsa 15 dak bekleyin,hamur dinlensin,siz tv takılın.

Başlayın tekrar hamurdan küçük parçalar alıp,galeta şeklinde yuvarlayıp, ikiye keserekten, resimdeki şekli verin.Susamda cimrilik yapmadan fırına verin.ortalama 45 dak pişirin.kavruk da olmasın,beyaz da kalmasın.

**çay bardağı ajda bardak olsun,porsiyon az olmasın,yetsin herkese

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder