Bu Blogda Ara

9 Aralık 2011 Cuma

Kim Haklı?

Şampiyonlar Ligi'ni gerçek anlamda Avrupa'nın şampiyonlarının turnuvası haline dönüştürme fikri acaba dedirtmişti.Artık 22 ülke şampiyonu direkt katılacaktı.Büyüklerin 4.lerine yer yoktu,3.ler de ön eleme oynamak zorundaydı.Bu kararın sonucu merakla bakleniyordu.Acaba klupler arası fark artacak ve ilgi azalacak mı endisesi vardı.Bir yandan da Avrupa'nın göbeğinde İsviçre'nin şampiyonuyum,niye ön eleme oynayayım kardeşim diyen Basel gibiler de vardı.

Otel Galati,şikeci D.Zagrep,Villareal sıfır çektiler.Genk,Bate 2 ve 3 puan aldılar ama galibiyetsiz kapattılar.Bu durum bir tarafı destekliyor.
Kıbrıs Rum Kesimi Uefa sıralamasında son 10 dadır belki ama Apoel grubunu lider bitirdi.belki Marsilya veya Leverkusen ile eşleşip çeyrek final oynayacak.
Basel,beni ön eleme oynatmana gerek yok Manchester United'ı bile geçebilirm dedi.
Napoli Man.City' i tanımam dedi.Bu durum da diğer tarafı destekliyor.

Kim haklı?

AL TOPU DÖN

Derbiden döndüğümde hemen tvyi açtım.Trabzon ve derbi sonrasını dönüşümlü olarak takip ettim.Yorgunluğun doruğa ulaştığı anlarda şampiyonlar ligi özetlerini izliyim de oyle yatiyim dedim.
Zagrep-Lyon macında ne 5.goldeki Vida'nın göz kırpmasını farkettim ne de bahis oynadığının görüntüleri vardı.Maçın özetinde şike yapıldığı çok açıktı.futbolcuların vücut dili herşeyi ortaya koyuyordu.
Anlamsız bir kırmızı kartla zagrep 10 kisi kaldi.daha sonra kimse anlamasın diye 1-0 da one gecti.ilk yarı 1-1 bitti.ve komedi tiyatrosu basladı.Bir takım gole ihtiyacı oldugunda hızlı oynar hızlı hareket eder.Hele gol olunca,kaleciden topu almak icin kavga eder birbirine girer.Arkadan da arkadasları bağırır "AL TOPU DÖN,AL TOPU DÖN" diye.Biz halısaha liginde bile aynı seyi yaparız.Lyon bunu bile yapmadı,cunku ihtiyacı olmadığını biliyordu.Gomis'in yüzüne yansıyan vicdan azabı da cok belli oluyordu.
Dünya Kupası elemelerinde Henry vakasından sonra (lyon'un 10 yıllık gelişmini her zaman takdir etmeme ragmen ve herkese ders olması gereken bir yapılanması var) Fransızlar'dan iyice soğudum.
Platini derhal defolup gitmeli.Çünkü olayı örtecek ve suçlular cezalandırılmayacak.
Fransız kadınlarını da arabalarını da filmlerini de aksanlarını da hiçbir zaman sevmemişimdir zaten.