Bu Blogda Ara

11 Ekim 2012 Perşembe

TOP 11


Hepimizin küçüklüğünden beri menajerlik oyunu tutkusu vardır. FM,CM yi herkes en azından bir kere oynamıştır.Herkes takımını senelerce şampiyon yapar kupaları kazanır,bu yüzden de bana samimi gelmez.Hesapta olmayan yenilgi oldu mu kaydetmeden bilgisayarı kaparsın açarsın o maçı tekrar oynarsın.Kazanana kadar.Bu  oyunu oynayıp bu hileye başvurmayan bir tane bile adam olmaz.Ben ancak aynı ligde iki veya üç arkadaş oynadığın zaman zevk alırdım.Hile yok,rekabet gerçek tabii bu da çok zaman alırdı o ayrı.Sırayla maç yapmayı bekle,günleri yükle.

Ağustos ortası arkadaş grubuyla facebook üzerinden TOP 11'i keşfettik. Müthiş bir menajerlik oyunu.Hele aynı server'dan girip aynı liglerde kupalarda yarışırsanız daha da eğlenceli.6-7 arkadas oynuyoruz.Temeldeki tüm şeyler aynı,transfer,antreman,stat yapımı ve bir sürü ekstra durum.Her gün katıldığınız lige göre 1-2-3 maç yapabiliyorsunuz. Boosterslar var,moral-fitness-treatment .
Acayip takıldık,günlük yaşamınızı nerdeyse o günkü maç saatine göre planlıyorsun en azından ben öyle yapmaya çalışıyorum.Maçını takip etmek,değişiklik yapmak herşeyin bir artısı var.
Oyunun başlarında, öğrenme aşamasında hele, deli gibi kafa yoruyosun oynayanlarla.Maç öncesi sonrası, transfer hangi saatlerde yapılır,uzakdoğulular,guney amerikalilar hepsinin uyku saatini takip ediyorsun,çünkü borsa gibi.Token kazanmak harcamak hepsi mesele.
1 sezonu bir ayda bitiriyorsun,heyecan hep var.Milyonlarca insan oynuyor.

Oyunun içinde para harcayıp kendine avantaj sağlamak da var ama biz yasak koyduk.Bunu yapan rakiplere karşı dezavantajlısın ama diğer türlü de sonu yok,çünkü oyun seni ağına düşürmeye meyilli.Akıllı olcaksın yani.
Bu oyunu şiddetle tavsiye ediyorum.

Sayfanın üstünde ilginç ve faydalı bilgiler dönüyor.
Alex Ferguson 78 yılında St.Mirren'den bir kadına küfrettiği gerekçesiyle kovulmuş.
İspanya 84 avrupa sampiyonası elemelerinde son macta malta'yı 11 farkla yenmeliymis ki finallere katılabilsin.ikinci yarıda 9 gol atıp istediklerini elde etmişler.

YEKTA'NIN SİYAH KRAMPONLARI


Eskiden tüm futbolcular siyah krampon giyerdi. Jay jay Okacha'ydı galiba ilk renkli krampon giyen.Daha sonra yavaş yavaş tüm futbolcular renkliye dönmeye başladı.Sarı,yeşil, fuşya, mavi, cafcaflı renkli kramponlar kapladı sahayı.Herkes bir tarz sahibi oldu.
Bizim Yekta hala klasik takilan belki de tek futbolcu.Diğer takımlardaki futbolcuların farkında değilim ama Yekta sahaya girdiği zaman tek siyah giyen adam olarak fena dikkat çekiyor olumsuz anlamda.Çok çirkin görünüyor bana.Gözün alışacağı kadar dakika da alamıyor zaten sahada.

Öyle işte..