Bu Blogda Ara

27 Aralık 2012 Perşembe

MİLLİ PİYANGO

Sloganının aksine çıkmaz,boşuna şansınızı denemeyin.

Çalışma hayatından bıkmış,bir an önce rahata kavuşmak isteyenlerin hayallerini süsleyen piyangodan tabi ki ben de aldım.Dün başladım almaya, devam edicem.

Geçen senenin son günü taktik belirleyip, her sokak başı piyango satan görevlilere merhaba derdim.Göz kontağı kurulduğu anda gözleri renkli olanlardan bilet almıştım.O totem de tutmadı.
Bu sene sağlak mı solak mı olduğunu sorarım,solaklardan alırım.Totemimiz bu olsun bu sene.

Dünkü adamdan bilet aldım hemen yanımızda bir görevli bitti."Benden de alın" dedi.Başka sefere dedim.Al dedi süprizim var alırsan söylerim dedi.Aldım ondan da.
Yaratıcı zeka hoşuma gitti.Biletlerin arkasına kaşe basıyolar.Kaşede de görevlinin ismi bulunuyor.Bizimki kaşeye cep telefonu numarasını yazmış:) Çıkarsa unutma beni dedi:) Diğer arkadaşımdan aldığın bilete çıkarsa yine beni ara dedi:)



Çıkarsa ararım ama çıkmaz dedim.Belli olmaz kader dedi.Dedim o kader kahpe.

25 Aralık 2012 Salı

Güneşli Öğleden Sonraları...

İki gündür İstanbul pek bir güzel...Kar havasını üzerinden attı, güneş yüzünü gösterdi...Karın her ne kadar da sofistike ve romantik bir yanı olsa da yakacak odunu, evini sokacak evi, sarılıp uyuyamayacağı eşi olmayabiliyor...İşte hem bunları düşünüp hem kar yağdığına sevinmek olmuyor...

Kar çocuklar için bir sevinç kaynağı ama...Onlar böyle şeyleri düşünmüyor; iyi ki de düşünmüyor...Ama çok fazla kar topu oynayınca da hasta oluyorlar...

Neyse fırsatı olan bu güneşli öğleden sonrası kahvesini, çayını alsın dinlesin...



İSTATİSTİKLER

Uzun zamandır kafamı kurcalayan bilemediğim bir istatistik var. Bunu ortaya koyacak sayılı adam var.Uğur meleke'ye mi danışsam acaba. Anadolu'da takım çalıştıranların 4 büyüklere karşı en başarılı sonuçlar alanı hangisidir acaba.? Böyle bir istatistik tutuluyor mudur? O kulüplerde başarılı olmak zordur. İstikrar hiç mümkün değildir. Para büyük problemdir. Ne olursa olsun büyüklerle yapılan vitrin maçlara futbolcu nasıl kendini göstermek için ayrı motive oluyorsa teknik adam da motive oluyordur elbet. Kimisi umursamaz belki,hedef maçlara daha çok önem verir ama büyükleri yenmenin hazzı da bir başkadır.Bazı adamlar hakettiği değeri bulamaz.Mesut Bakkal'dır bahsettiğimiz adam.Ben bildim bileli çalıştırdığı takımlar bize çelme takar.Son maçımızdan önce istatistikleri gazetelerde de yer aldı.GS'a karşı sanırım 6 galibiyet 5 beraberlik 5 mağlubiyeti var.Çok başarılı.Bu sene FB'yi de yendi.Acaba diğer büyüklere karşı başarı oranı nedir?Geçen sene küme düşen Samsun ile 4 kez kazandı 4 büyüklere karşı.

Yukarıdaki 6-5-5 istatistiğinden yola çıkıyorum.O hafta oynayacağın takımla daha önceki maçların sonuç istatistikleri verilir.25 galibiyet-14 beraberlik-8 yenilgi.Büyük takım için önemli olan galibiyet sayısıdır.Beraberlik bile benim için anadolu takımınındır.Çelme takmıştır sonuçta belki de şampiyonluktan etmiştir.Yani yukarıdaki sayılarda büyük takım aslında 25-23 öndedir benim için.Bu da başarısızlıktır benim gözümde.Dört büyüklerin galibiyet sayısı,beraberlik ve mağlubiyet sayısı toplamından az olan rakip takım var mıdır acaba?
Bu sorulara futbol kamuoyundan cevap bekliyorum.

Mesut Bakkal 11- Galatasaray 5. O kadar.