Bu Blogda Ara

25 Şubat 2012 Cumartesi

Onur Ünlü is Back...

Ah Muhsin Ünlü 47. bölümde tekrar Leyla ile Mecnun'un yönetmen koltuğunda. Geçmiş olsun diyor ve 47. bölümün kamera arkasına göz atıp Pazartesi 22:00'yi bekliyoruz.

21 Şubat 2012 Salı

Kaybedenler Kulübü Tekrar Yayında

Dün tesadüf eseri twitterda Samed Karagöz attığı twiti görünce çok heyecanlandım. Geçen sene birneviradyo.com üzerinden yayına başlayan efsane program Kaybedenler Kulübü Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk bu sefer http://standart.fm/ üzerinden Pazartesi, Salı, Perşembe günleri 23:00 - 01:00 arası yayında...

"Allah standarttan ayırmasın..."

20 Şubat 2012 Pazartesi

Cemre & Mabel Matiz



Bugün 20 Şubat 2012...Cemre, yani ilk baharın başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı... Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelmekte ve Mina Vadisi'nde Arafattan gelen hacıların attıkları taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verilmekte.
Türk ve Altay halk kültüründe ve mitolojisinde İmre (İmere veya Emire) adı verilen cinin neden olduğuna inanılır. İlkbaharda görünüp titrek ışıklar saçarak göğe yükselir. Sonra buzların üzerine düşerek onları eritir. Oradan da yere girer. Bundan sonra ısınmış topraktan buhar yükselir ve bahar başlar...


Bu kış hiç olmadığı kadar karlı ve soğuk geçti, alışkın değildik İstanbul'da bu kadar kara. Hazır ilk cemre düşmüşken Mabel Matiz'in de çiçekler açtıran şarkısını paylaşalım.