Bu Blogda Ara

2 Kasım 2011 Çarşamba

WTA ARDINDAN

Güzel bir turnuva oldu.Altından iyi kalktik.Ülke olarak yine iyi bir organizasyona imza attık.

Biletlerin ucuz tutularak seyirciyi salona çekme fikri olumlu sonuçlandı.Kemikleşmiş 7500 kişilik bir grup her maça geldi.Ben de 2.gün hariç her gün salondaydım.O da TT Arenaya denk geldi yapcak bişey yok.Hatta perşembe Abdi İpekçi'deki basket maçından çıkıp koştura koştura son tenis maçına gittim.Budur tenis aşkı.

Turnuvada 4 maç kaliteli ve keyifliydi.
Wozniacki-Radwanska, Zvonereva-Radwanska,Wozniacki-Kvitova,Kvitova-Azerenka finali iyi oyunlardı.
Ben 7 numara Stosur ve 8 numara Radwanska'yı destekledim.Stosur Us Open'ı Radwanska Uzakdoğu'daki son iki wta turnuvasını kazanarak son anda gelmişti.Formdalardı.

Grand Slam'siz 1 numara Wozniacki sponsor torpiliyle ev sahibi konumundaydı ama yine başarısız oldu.Sharapova'nın grubu galip gelemeden bitirmesi benim icin sasirtıcı degil tam tersi bekledigim birseydi.Formda rakipler karsısında sakatlıktan cıkıp mac yapma formu olmadan kazanmak impossible.
Son maça çıkmadan turnuvayı sakatlık yalanıyla terketmesi ise karakter problemini ortaya cıkardı.Vujacic tribunde nisanlısına destek verdi ama kendisi bir gun once Belçika takımının sokuna ugramıstı.Uğursuz hafta oldu güzel çift için.
Stosur-Sharapova macında 25 fotomuhabirin 22si surekli sharapovayı sadece 3u ise stosuru takip etti.Onlar icin tenis degil guzellik onemliydi malesef.

Kvitova solak ve bunu iyi kullandı.En etkili servisler onundu bu da kadınlarda buyuk avantaj oluyor.Tum maclarını kazanmak ona sanırım ektra 1,5 milyon daha kazandırdı turnuva sampiyonlugu ödülü olan 1.750 milyon haricinde.
Zaten bu turnuva maddi olarak daha da bonkor.Mac kazanmadan da 110 bin,bir mac kazanarak 220bin kazanıyorsun.Kalın kadın Bartoli(Sharapova kaçınca) prestij macinda Azerenka'yı yenerek bir gunde 220bin kazandı.Azerenkanın ekstra bonusuna mani de oldu.Hesaplayın kac yılda bu parayı kazancagınızı ve aglayın hemen.

Li Na bir mac da kazansa turnuvanın en sonuk performansını ortaya koydu.Sessiz sakin geldi gitti.İki macını erken saatte oynaması da bunda etkiliydi.
Bu arada ilk gece Stosur'un macı 23.30'da bitmisken ertesi gun 17.00 de korta cıkarmak insafsizlik değil de nedir.

Kortun her tarafına ışık vururken tribunler hep karanlık.Bu da iş gününün üstüne hele de 3.maçta adamın üstüne çöküyor.Yattığım çok oldu tribünde.

İpek Şenoğlu iticidir benim için.Yine iticiydi.Tenisi sanki kendi yarattı.

Organizasyonun en kotu yanı Fadik Sevin Atasoy'du.Çok başarılı bir tiyatrocu ve sanatçı.Ama tenis ne alaka,neden o?
çevirileri cok kotuydu.Kelimeleri degil anladıgını ceviriyordu.Tenis gecmisi olmadıgını da itiraf etti.Teniste kadınlardaki guzellikleri gorunce o konuda da bizi temsil ettigi söylenemez.

herşeyiyle çok güzel bir hafta oldu.
Hele duyduk ki atp master'ı getirme ihtimalimiz de varmış önümüzdeki sene.
İşte öyle bir şey olursa yıkılır.Federer'in coach'unun yaında otururum valla....