Bu Blogda Ara

10 Temmuz 2012 Salı

2012 WİMBLEDON



Roger Federer'in 2012 Wimbledon Şampiyonluğu blogumuza  hayırlı olsun.

2010 yılında Avustralya Açık zaferinden sonra sanırım final yüzü görmemişti.Nadal'ın istikrarı ve Djokoviç'in acayip yükselişi bir Roger fanatiği olarak beni "acaba bir daha grand slam kazanamıyacak mı" korkusunu çok yaşattı.Maçları bir noktadan sonra kafasında bitirmesi, diğer iki tenisçiyi yenemeyeceğine mi inanıyor acabayı düşündürtmedi değil.
Bu düşünceler en büyüğün o olduğu gerçeğini değiştirmiyordu.Nadal gibi grand slamlerin (7/11) %63ünü tek bir kortta kazanmıyordu ya da hiç ikinci turda elendiğine şahit oldunuz mu?Hep yarı final-final.Bir kere ceyerk final süprizi oldu Tsonga'ya o kadar.Yine de böyle bir kariyer için kendimce ona hedef koymaya devam ediyordum.20 grand slami geçmek,kırılmadık rekor bırakmamak v.s.

Bu turnuvada şunu fark ettim.Eskiden önceki turlarda set bile kaybetmeden ya da 1-2 set kaybederek finale gelirdi.Rahat oynardı maçlarını.Kaybetmek üzere düşüncesini yaşamazdı.Yarı final veya finalde de Sırpla İspanyol sıkıştırdı mı afallayıp kopardı maçtan.Son iki turnuvaya baktığımızda 2-0'dan 3-2  2 tane maç çevirdi.Arada set de kaybetti.O sıkıntıyı başlarda veya ortada yaşamak,turnuva bnm için bitiyor hissi sanki mental olarak federer' e ilerki turlar için yarıyor.

Şu bir gerçek ki Nadal'ın erken elenmesi büyük motivasyon oldu.Sıralamanın getirdiği ve şanssız kurayla da finale çıkamadığı son 7 (böyle diyorum ama gecen seneki roland garrosta djokovici yenip finalde kaybetmisti nadala galiba)büyük organizasyonda şampiyonluk hep hem djokovic hem  nadal'ı yenmekten geçiyordu.bu da çok zordu.Djokovic ve nadal yarı finalde oynaslar ,birbirini yıpratıp finale federerin karşısına çıksalar roger için daha kolay olacaktı.Bunu da us open'da iki ay sonra görücez çünkü ekselansları tekrar rekor da kırarak dünya sıralamasında 1.liğe yükseldi.Şimdi diğerleri kapışıp üstadın karşısına gelsinler de görelim.

Turnuva boyunca her gün yağmur yağdı.Öyle olunca maçların içine edildi.Ara vermek,üstüste maç oynamak,kort değişikliği yapmak,çatı kapandı,kapanmadı derdi bitmedi ilk günden beri.Çatı kapanınca grand slam havasını öldürüyor ama diğer türlü de turnuva 3 haftaya yayılırdı,bayardı.Wİmbledon'ı böyle seviyoruz yapacak birşey yok.


Turnuva boyunca ntvsporda yorumculuk yapan Ali soyadını hatırlamıyorum ve aradım bulamadım çok büyük yayıncılık yaptı.Çok önemli vuruş tekniklerinden bahsederek görüntülü tenis dersi verdi adeta ve ben bundan çok memnun kaldım.Umarım diğer turnuvalarda da yorumcu olarak yer alır,donanımını paylaşır hatta tenisle ilgili köşe yazısı varsa  daha fazla yazmalı yoksa da derhal bu kişiyi kadrosuna almalı büyük gazeteler.


Resim mi? Federer bu şampiyonluğu kızlarının önünde kazandı.Yıllarca onu kızlarına anlatıcaklar ama kızlarının da hatırlayabileceği bişeyler yaşamaları çok önemliydi.





Degisiklik Zamani

bizi biz yapan ozelliklere asik olup sonra bizi degistirmeye calismayin kardesim...


8 Temmuz 2012 Pazar

Benim Küçük Bahçem

Aynı şehirde olup farklı kıtalarda olmak...ne kadar basit ama ne kadar uzak...bu hafta da bizimle değilsin...