Bu Blogda Ara

1 Şubat 2012 Çarşamba

Avustralya Açık Sonrası...

8 ay önce bu satırları yazmışım.  http://atonalminds.blogspot.com/2011/05/djokovic-vs-nadal.html . 2012 de belki farklı bir sonuç çıkar diye bekledim. Ama olmadı. Faklı olan ise bendeki düşünceler oldu. Sıkı Nadalcıyımdır, Djkovic'i de çok sevmezdim. Boşnak olduğum için Sırplara karşı önyargım vardır. Çok net.. Savaş döneminde akrabamız olan bir aile kaçıp gelmişlerdi yanımıza. Tito döneminde çok önemli roller üstlenen, oralarda çokça tanınan bilinen akrabamız eşi ve 2 çocuğuyla gelmişti. Dönmez artık diyorduk ama dayanamadılar 3-4 ay kalıp geri döndüler diye hatırlıyorum. Gözlerindeki korku ve çaresizliği unutamadığım için (düşünsene ülkende savaş var, bütün yakınların orda, haber alamıyorsun, bilmediğin bir ülkedesin, evet akrabalarının yanındasın ama boşnakçayı bilen doğru dürüst 4-5 kişi var ailede, çok zor bi durum) Sırplara tahammülüm yoktur açıkçası.

6 saatlik efsane maç sonunda sponsorlar konuşma yaparken Nadal ve Djkovic yorgunluktan dayanamadılar ve sandalyeye oturdular. ( İlk defa oluyormuş böyle bir olay galiba) Sponsor konuşmaları bittikten sonra Nadal konuşmaya başladığında Djkovic sandalyeden kalktı ve belki de 5- 6 yıl en büyük rakibi olacak kişiyi ayakta dinleme saygısını gösterdi. Konuşmalara değinmeyeceğim bile, her ikisi de birbirlerini o kadar çok övdüler ki, gerçekten tenisin apayrı bir spor olduğunu hepimize gösterdiler. Bundan dolayı artık biraz daha tarafsız bakabilirim Djkovic ve Federer'e. Murray' i hala sevmem, sevdiremezsiniz arkadaş. Aynı olay karşısında, Murray Nadal'ı omzuna alsa, büyüksün kardeş, ben seni omzumda taşırım dese" yine de sevmem Murray' i.

Maç sırasındasa Djkovic'in benchinde Vlade Divac gözüme çarptı. Geçenlerde Ntvspor'da "Once Brothers" isimli belgeselde bayrak adamım Drazen Petravic (Hırvat) ile olan dostluğunun nasıl bittiğini, nasıl yanlış anlaşıldığını ve Petravic'in mezarını ziyareti vardı. Duygulandım be Drazen'i görünce... 

Del Potro' ya umut bağlamıştım ama yanılmışım. Çeyrek finalde Federer çok rahat eledi. Umarım toparlar, sakatlanmadan önce şimdiki ilk üçü en çok zorlayacak adamdı. Şu an için umut vaat etmiyor.

Ferrer Avustralya Açık'tan önce Djkovic' i yenmişti. Çeyrek finalde biraz ümitlendik, belki yine yener dedik, o da olmadı.

Tsonga için birşey demiyorum. Onun tek problemi kendisi.

Berdych ise çeyrek finalde yendiği Almagro'nun maç sonu elini sıkmayarak herkesin  büyük tepkisini topladı.

Sonuç, yanılmıyorsam Caner Eler'in deyimiyle " Nadal'ın Djokovic problemi var, Djokovic'in Federer problemi var, Federer'in Nadal problemi var, Murray'nin bir sürü problemi var."

Kadınlarda ise Sharapova' yı yenen Azarenka kupayı aldı :)))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder