Bu Blogda Ara

31 Ocak 2012 Salı

Şeytanın Fısıldadıkları


Emre Yılmaz.1960 doğumlu.Robert Lisesini bitirdikten sonra İtalya ve Amerika'da okudu. 1996 yılında ilk kitabı "Genç Bir İşadamına" yayımladı.
Şeytanın Fısıldadıklarının ilk sayfasında Emre Yılmaz ile ilgili bu kadar bilgi var. Kitabın ilk basımı 1999. Bendeki baskısı 15.baskı 2010.
Kitap Emre Yılmaz'ın iş hayatına,aile hayatına, sosyeteye, iyiliğe, kötülüğe,başarıya, başarısızlığa....gibi bir çok kavrama karşı bakış açısını anlatıyor. Kitap neredeyse bildiğiniz bütün doğruları sorgulatıp, kısa elektroşoklar yaşamanıza sebep oluyor. Güçlü imanları bile yoldan çıkarabilen şeytanın her zaman kulağımıza fısıldadıkları her şey kitabın içinde var. Tavsiye olunur. Günümüzün twitter ve facebook aforizmacılarının keşfedecek daha çok şeyi var.

İşte kitaptan küçük alıntılar;

"Kendini ne kadar iyi kandırırsan o kadar mutlu, ne kadar kötü kandırısan o kadar mutsuz olursun. Kendini hiç kandıramazsan, ya can sıkarsın ya canın sıkırır."
"Hayat tecrübelerin ne kadar azsa planların, programların ve prensiplerin o kadar çok olur."
"Başarısızlar adalet ve eşitlik isterler. Başarılılar ise çocuklarını gönderebilecekleri daha iyi okullar, ucuz hizmetçiler ve temiz bir çevre."
"Bir erkek doyduğu için kadından bıkar, kadın ise doyamadığı için erkekten sıkılır."
"Bütün çapkınlar bunu bilirler. Çapkınlığın mahşer günü sabahıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder