Bu Blogda Ara

17 Mart 2012 Cumartesi

AVRUPA FUTBOLUNDA SON SEKİZLER

Şampiyonlar liginde son 8'ler belli oldu.Kuralar dün çekildi.

Apoel-Real Madrid / Marsilya-Bayern Munich
Benfica-Chelsea / Milan-Barcelona

Kura öncesi kendimce yaptığım tahminde sadece Apoel-R.Madrid'i tutturdum. Bir önceki turda 3 eşleşmeyi bilmiştim.Amacım hepsini bir gün bilmek.

İnsanlar en çok Barca-Real finalini istiyor ve erken eşleşme istemiyordu.İstedikleri oldu.
Kaçırılan bir nokta var.Final Allianz Arena'da.Bayern kendi sahasındaki final için herşeyi ortaya koyacak.Bu da Real için büyük tehlike,finali göremeyebilirler.

Barcelona'nın ise yarı finali göreceğini bile düşünmüyorum.Milan Barca'yı eleyecektir.Grupta iki maç yaptılar.İlk maç Nou Camp'ta idi. iddaa'da beraberlik vermiştim ve tutmuştu 90.dakikada olsa da.Çünkü Barca galibiyetine 1,2 veriyodu.Milan için bir aşağılanmaydı bence. Ve o duruşugösterdiler.Kendi sahalarındaki maçta oranlardengelendi,o yüzden barca kazandı.

Unutulmamalı ki başarı sadece şampiyonluk değildir.Finallede yer almaktır.ve tarihte çeyrek finalden itibaren bakıldığında en başarılı takımlar bayern ve milandır(şampiyonluk sayısı Madrid'te ikinci milan).Kimse bu takımları küçük görüp finalin adını şimdiden Barca-Real koymasın.

Avrupa Ligi Kuraları:

AtleticoMadrid-HAnnover /AZ Alkmaar-Valencia
Sporting Lizbon-Metalist / Schalke-Athletic Bilbao

Öncelikle Schalke'nin turu geçmesine çok sevindim.İlk maçta haksız bir penaltı kırmızı katla kaybetmişlerdi Twente'ye.Kırmızı kart cezasını kaldırdılar ama penaltıyı ve golü yok edemediler tabi.
Barca-Real'ciler bu kupa finalinde Manchester derbisini istiyorlardı.İksini de götürdüler.Avrupa tecrübesi çok sınırlı City,yıllardır bu kupada oynayan Lizbon'u geçemedi.Geçemez de.Öyle kolay değil bu işler.United ise çok sallamadı bu kupayı ama sallasaydı da Athletic Bilbao iyi takım.İki kez yenerek gösterdiler.

Gelelim Metalist Kharkiv'e.Braga ile başlayıp bağlayalım.
5-6 yıl önce Braga flaş sonuçlar almaya başladı.Herkes farkına varmadı tabi.Çok zor gol yiyorlardı.Ligi sanırım 3 kez ilk 4 içinde bitirdiler.Sivas da onlara elenmişti.İstikrarlı bir şekilde sonuçlara devam ettiler ve sonunda geçen sene final oynadılar bu kupada.
Aynı şey Ukrayna takımı Kharkiv için de geçerli.Shaktar merkezli gelişen Ukrayna futbolu haricinde Kharkiv de 3-4 senedir flaş neticeler alıyorlar.Kendi sahalarında çok zor kaybediyorlar.Galatasaray bu takımı yanlış hatırlamıyorsam sahasında yenemedi Beşiktaş da iki maçta toplam 5 golle elendi.Ne zaman iyi bir takımla oynasalar kazanıpisimlerini duyurdular(psv yi de yenmişlerdi).Olympiakos eşleşmesinde çok güveniyordum onlara.Kazım'ın da orda başarı görmemesi ayrı bir temennimdi.İlk maç sahalarında 1-0 kaybettiler ve ATina deplasmanına çıktılar.15.dakikada geri düştüler.2 gol lazımdı deplasmanda turu geçmeleri için.77'de penaltı kaçırdılar.Ne var ki 81 ve 86'da iki gol atıp turu geçmeyi başardılar.Her kazanılan Avrupa kupasında mutlaka büyük bir dönüş yapılır.Metalist bunu yaptı şimdi sıra kupayı kazanmakta.Metalist kupayı kazanırsa küçümseyecek beyinsiz çok dünyada.Umarım 3 ispanyol,2 alman arasından kupaya uzanırlar.Sportingi kesin geçerler.Büyük takım eleyen sporting küçümseyip bedelini ödeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder