Bu Blogda Ara

26 Mayıs 2012 Cumartesi

RED KİT ve METOT

Bu yazı ağırlıklı olarak spor yazıp,spor manyağı görüntüsü çizen Grobbelar'ın hayattan başka zevkler de aldığına dair bir yazıdır:))


"I'm a poor lonesome cowboy, i am a long long way from home." der bizim red kit gün batımında jolly joker'in üstünde.

Beyoğlu Yapı Kredi Sanat Evi'nde Red Kit Sergisi var.Galatasaray Lisesi yanında.17.Haziran'a kadar. Geçen hafta gittim.Spot ışıklarının yaydığı sıcaklığı ve buna karşın havalandırma yetersizliğini saymazsak güzeldi.Benim gibi üşengeç adam tüm yazıları okudu.45 dakika sürüyor.İlk çizimler,tüm karakterlerin nasıl dahil olduğu teker teker anlatılıyor.Daltonlar,Billy the Kid,Kalamiti Jane,Cenaze Levazımatçısı ve tabii ki gerizekalı Rin Tin Tin.Çizerlerin hayatı,dekorlar....

Mesela bildiğimiz Daltonlar'dan önce başka Daltonlar varmış.Bunlar onların yeğenleriymiş.Onlar ölüyormuş.Çizgi romanda ölüm yasaklanmış.Bizimkiler hayatta.Bunun gibi ilginç detaylar öğreniliyor.

Tabi karakterlerin maketiyle foto çektirmemek de olmaz.

Sanat turumuza tiyatroyla devam ettik.Oyunun adı METOT.Leyla ile Mecnun'dan tanıdığımız "İsmail Abi" başrolde.
Şirketlerdeki İK departmanında gelişen işe alım süreci konulu bir oyun.İsmail Abi oyunun başında L ve M'den bir alıntı yapıp,daha fazlasını beklemeyin der gibi oyunun en başında kırdı geçirdi.
Tiyatro seyircisi üstüne düşeni yapmadı,salon doluluğu ağlatan cinstendi.Yer,K.M.P-Semaver Tiyatrosu.biraz bakımsız ama tiyatroya gitmek lazım.Güldürürken düşündürüyor:)) Oyun çok güzel,tavsiye edilir ama küfür biraz fazla ve gereksiz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder