Bu Blogda Ara

31 Temmuz 2011 Pazar

Ruhunu Ortaya Koy 2


Grobelaar'ın Kazım ve Arda için dediklerine katılırım. Kazım'ın o karede olması yaralar beni de. Geçtim kelepçe mevzularını. En son yenildiğimiz Fenerbahçe maçında attığı golden sonra yaptıkları yeter bana..Galatasaraylı olmak öyle bir duruş değildir çünkü. Arda da şöhret olmayı Galatasaraylılığın önüne koyduğu için vize alamaz bizden. Servet' e de katılamam ama Grobelaar..Rijkaard mevzu hala sızlatır içimi.

Bayrak adam olmak önemli mesele. kendi ölçütlerime göre Bülent'i de bayrak adamlığa sığdıramadım hiç. ısınmaya çıktıklarında ilk sarı kartı gösterip, maç başladıktan 5 dakika sonra "kusura bakma Bülent, sahada koşman yeterli" deyip 2. sarı kartı gösterip atılacak oyuncular listesindedir gözümde, aynı Lugano gibi. Hangi maçtı hatırlamıyorum şimdi ama, rakip oyuncunun müdahalesi olmadan 3 takla atan kimseye bayrak adam olarak kabul etmek zordur kendi kriterlerime göre..

İzleyebildiğim dönemler içinde 2 adam çıkar ön plana. Cüneyt Tanman ve Tugay Kerimoğlu. her zaman Tugay' dır bayrak adamım. kendine has duruşu, oyun zekası, çirkeflikten ziyade futbol mentalitesi ile hayran bırakmıştır kendisine. takım içinde Fettulahçı (Hakan Şükür ve şürekası), milliyetçi cephede (Bülent Korkmaz ve şürekası) yer bulamadığından gönderilen ( yanlış bilmiyorsam Galatasaray'ın en genç kaptanıdır) bir futbol emekçisidir. emekçi dedik, çok sosyalistçe oldu ama ( bir nevi ezildi be hocam şu kadroda) öledir nazarımda. Bir Roma maçında Uğur Tütüneker' e taban giren Aldair' e attığı tükürüğü ( asla çirkeflik değildi, pislik Aldair' in hakettiği cevaptı) unutamam. (gerçi 2 gol atmıştı Aldair o maçta). Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 10 kişi ile yendiğimiz maçta biri firikikten attığı 2 golle süslemiştir zihinlerimizi. 96'da Ali Sami Yen de yenildiğimiz 0-4 lük maçtan sonra taraftarların Florya'daki şu isyanı silinmez hafızamdan " Fettullahçılar bizde (Hakan Şükür), kumarbazlar bizde (Tugay)....diye devam eder...Varsın kumarbaz olsun be...Fettulahçı olmasından kat be kat iyidir.

Ruhunu ortaya koy afişinde olması gereken adamlardan biridir Tugay, Metin Oktay ile. hem Türkiye'deki performansı hem de İngiltere'deki performansı ile. Sahte kahramanlara ihtiyacı hiç bir zaman olmadı Galatasaray'ın...

Not: Ayrıca Hertha Berlin'e attığı golden sonra ki  sevincini unutamam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder