Bu Blogda Ara

26 Temmuz 2011 Salı

Alaçatı Part One

Devir değişti tabi Alaçatı’da. Hala aynı tadı alırım Alaçatı’da. Nüfus dağılımı sırasıyla Boşnak(%70-75) ve Arnavut olan Alaçatı, konuşma dili konusunda Çingeneler tarafından asimile edilen sayılı yerleşim birimlerindendir. ahahha. ters asimilasyon. Alaçatı daha samimidir Çeşme’ye göre, her bakımdan. Soruyorum bizimkilere nedir sebep? Çeşmeliler biraz daha elittir, o yüzden hep dayak yemiştir Alaçatılılardan diyorlar. O nedenle Çeşmeliler Alaçatılılardan çok haz etmezler. Bilginize. (Deep not: Alaçatının takımı da Galatasaraydır)
Deniz konusunda tercihim Ayayorgi’den ziyade Seaside tarafı olur. Daha temizdir, daha kirletilmemiş. Akıntı, rüzgar bozmaz bizi. Çark’ ın suyu (sörfçülerin orası) sarhoş ayıltan cinsindendir,arınırsındenizde.buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Gece olunca ise tercihimiz Babylon (geçen hafta sonu olduğu gibi :) ...yerleşim değişti bu sene, sahneyi değiştirmişler. Mevzu Oldies But Goldies. Al içkini takıl sahilde dinle müziğini. La Bamba çalıyor. Bu şarkıda hüzünlenen tek adam benim herhalde Babylon’da. yaşın yine tek hane olduğu zamanlar..halam ile TRT 2 sinema kuşağında La Bamba’ yı izliyoruz. Ritchie Valens’ in hikayesi. Eleman gettoda büyüyor, şarkı patlıyor, albümü çıkacak, efsane olacak. ama uçaktan çok korkuyor Ritchie. Her yere arabayla gidiyor. Abisinin ya da annesinin verdiği uğurlu kolye kayboluyordu. (sanırım kavga sırasında düşüyordu, bkz: eşkıyaaaaaaaaa :) ertesi gün turne var, hava berbat, ilk defa uçağa binmek zorunda Ritchie, yoksa turneye yetişemez. Zar zor ikna ediyorlar. Evet uçak düşüyor ve Ritchie ölüyor. Uçak korkumun tarihsel bağlarını da ortaya çıkarıyoruz.
Alaçatı’ nın müziksel tınısı aklımda hep Yeni Türkü olarak kalmış. Veletlik dönemlerinde (yaş 8-9) ufak amcamla Alaçatı yolculuğu sırasında arabada sürekli Telli Telli çaldığını hatırlıyorum. Yeğenim yeni doğmuştu ve çok seviyordu bu şarkıyı. Alaçatı o zamanlar Virgin Mary modundaydı hala.
to be continued...

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder