Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Dionysos Adına 1

Futbol, tenis, sinema, müzik, formula 1 den bile bahsetmişken içkiden söz açmazsak sen Dionysos de ben Bacchus diyeyim, öteki tarafta küsmezler mi bana? Bal gibi de küserler. Aman kimse küsmesin, darılmasın, o zaman içtiklerimiz ile ilgili paylaşımlarda da bulunalım. Bulunalım ki, söz uçar yazı kalır misali, canımız sıkıldığında dönüp bakalım, ne içmişiz, ne dinlemişiz, ne söylemişiz.
Dionysos demişken şarapla açalım o zaman geceyi…ayrıntıya girmeden üstün körü geçeyim. Bira denilince Efes, viski denilince Jack Daniels, votka denilince Absolut, şarap denilince kırmızı şarap, kolonya denilince tütün kolonyası anlar bu bünye. İleride gireriz bu detaylara…
Yaz mevsimi geldiğinde ağırlıklı olarak bira ve viski tüketeceğimizden şimdi önceliği şaraba verelim.

İlk konuğumuz Leona Cabernet Sauvignion…Hemen bakalım Kayra ne der bu şarap ile ilgili:
Burunda taze, olgun kırmızı orman meyveleri kokusu, kurutulmuş kekik, damakta ise zengin ipeksi yumuşak tanenlerle birlikte meyveler yoğun olarak hissediliyor. Dengeli asidite, her çeşit pişmiş etle uyum sağlar.
Aperatif olarak tüketilebilir. 16-18 °C' de içilmesi tavsiye edilir.Alkol derecesi: %13,5 

Sherwood ormanlarında ki Robin Hood zannettim birden kırmızı orman meyveleri kokusu dediğinde…sadece meyvemsi tadı hissediyorum. Onun da adını koyamam hani, hangi meyve desen karpuz der geçerim. Velhasıl ben aperatif olarak tüketmeye çalışıyorum şarabımızı. Çalışıyorum derken, biraz zorlama var gibi gelmesin, son derece keyifli ve yumuşak bir içimi var bu şarabın. Yanında da peynir olarak Pınar Cheddar bulunuyor. Tabii biraz ağır kaçıyor Cabernet Sauvignion’un yanında ama olsun. Severim cheddarı, yakıştırırım bilumum kırmızı şaraba. İçkinin yanında muhabbet olursa güzel olur ama konuşacak kimse yoksa yanında müzik olmalı..peki ne dinler Rumble Fish?
Hemen bir track list hazırlayalım. 

·         Radio Tarifa – Sin Palabras

·         Radio Tarifa – Manana

·         Jens Lekman – Pocketful of Money

·         Tindersticks & Lhasa de Sela – Sometimes It Hurts

·         Lhasa de Sela – De Cara A la Pared

·         Lhasa de Sela – Con Toda Palabra

·         Bueno Vista Social Club – Hasta Siempre

·         Leonard Cohen – The Partisan

·         Leonard Cohen – I Am Your Man

·         Edith Piaff – La Vie En Rose

·         Frank Sinatra – As Times Goes By (Play it, Sam)

İlk 11 böyle…gerisi size kalmış….

Leona Cabernet Sauvignon – 5 üzerinden 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder