Bu Blogda Ara

9 Ekim 2011 Pazar

ALMANYA

Kızıl Ordu'nun marşını dinletsek bizim millilere yine birsey olmazdı heralde.Ne dersin Rumble Fish?




Herkesin hatırlamak istemediği 90 dünya kupası benin ilk dünya kupam,o yuzden ayrı severim.Kupayı Almanya kazanınca da o zamandan beri Almanları tutarım futbolda.Güney Amerika takımlarını sevmem ne Arjantin ne Brezilya.Çevrem hep Brezilya'cıydı.Babam hep tutma şu Almanları derdi.Bana ne siyasetten.Din ile devlet işini karıştırmıycan,futbolu da hiçbirseyle.



92 yarı finalinde Danimarka'ya penaltılarla elenince cok onemsememistim ama 94 dünya kupasında ceyrek finalde Letchkov'lu komşu Bulgarisatana elendiğinde Almanlar, Capitol'de hayal kırıklığı bünyeyi sarmıştı.96'da sampiyonluga giden maclardaki gollere sevindigim kadar sevinmemisimdir Turk Milli takımının gollerine.Sonra dogal olarak ufak bir cokuse gecti Alman futbolu.Brehme,Litbarski,Mattehaus toplulugunun son halkasi efsane golcüm,idolüm Klinsmann'ın da sanırım son turnuvasıydı. Bierhoff kesmedi beni. 2002'ye kadar ortada gorunmediler.2002 kadroları da cok vasattı ama ne olursa olsun "turnuva takımı" lakabını en çok ve ilk hakeden takım finale bir sekilde cikmisti.Eş zamanlı olarak tam anlamıyla futbolda statlardan baslayarak,yeni ve genc oyucular bulunarak değişim sürüyordu.2006 ev sahipliği yapılan değişimin sonuçlarını test etmek için önemliydi,yarı final yine basarı demekti ve doğru yolda gidildiğinden emin oldular.2008'de final 2010'da bir kez daha yarı final oynadılar.Turnuva kazanma zamanı geldi.2012'nin de en buyuk favorisi oldukları Cuma akşamı en azından stattan cok belliydi.


Barselona'nın milli takım versiyonu olma yolundalar.İspanya örneğini cok iyi takip ediyorlar ve bunu kıçı yere yakın adamlarla değil insan değil dedirtecek fizikle yapiyorlar.Çok hızlı pas yapıyorlar,sahayı cizgilere kadar yayılarak cok iyi kullanıyorlar,kontrataka cok hızlı cıkıyorlar,hatta gorduk kalecileri asist yapıyor.10 mactır gol yememek Neuer'i sıkmış olcak ki asiste başlamış.Defans cok hızlı,yas ort.25.Orta saha Mesut'suz da cok iyi.Müller'den sonra Götze(19)ile madenden altın bulunmuş gibi.Hücumda koşanı var,bitiricisi var,al ver yapanı var ne istersen.Ve bu on senelik altyapı devamlılığı 10 yıl daha Almanya'yı zirvede tutar.


İspanya 50 yıldır yoktu, 5 yıldır var,Fransa yoktu 5 yıl vardı,10 yıldır gene yok.İtalya hep var ama sonuc hep yok.İngiltere zaten zavallı.


Ama Almanya her zaman var,her zaman sonuç alıyor ve bu da onları en büyük yapıyor.

Bilirsin ki Almanaya maçın sonuna kadar bırakmaz ve 90'da atar.



Bizim milli takımla ilgili cok soylencek bisey yok En dogrusunu Hamit söyledi zaten.Burak'ı ve kaleciyi dısında tutarak at gerisini çöpe.


***Bu maçı sahaya 5m mesafeden izledim.derinlik olmaması kötü ama önündeki ikili mücadeleleri detayına kadar inceleme fırsatı güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder