Bu Blogda Ara

9 Şubat 2012 Perşembe

EUROLEAGUE TOP 16

Top 16'ya 3 takımla hak kazanınca İstanbul'da yapılacak Final Four'da Türk takımı yer alır mı diye çok tartışıldı.Kuralar da çok çok kötü değildi.Buna rağmen temenniler,hayaller hızla boşa çıkma yolunda.En iyiler Cska,Barca, Siena,Maccabi'nin (Yunanlılar ortada bile yok)birini itip araya sıkışır mıyız düşüncesi,eldeki gerçekleri düşününce fazla iyimserlikti açıkçası.

Ülker sponsorluğundaki ekip gecen sene top16da ilk yarida 3te 3 yapip sonra herseyi eline yuzune bulastirmisti.Bundan ders alarak grubu da lider bitirmisken bu sene olur mu acaba
derken,sakatlıklar,form duzeyinin hep düşük olması,oyun kurucu sıkıntısı işi zorlaştırıyordu.Gerçek şu ki 2.maç Milano maçından önce Kazan Pana'yı deplasmanda yenince Ülker ekibi için 2.maç başlamadan herşey bitmişti.Kazan kendini öne atacak ekstra galibiyeti deplasmanda almıştı,Pana'ya da başka mağlubiyet hakkı kalmayınca onlar da geldiler deplasmanda Türkiye'de işi bitirdiler.

İsmini değiştirince benliğini de sanırım değiştiren biracılar(Efes) grupta 3lu averaja kalınma ihtimali yokmuş gibi Olympiakos deplasmanında son ceyreğe berabere girmişken 18 sayı fark yedi.Ne oldu savunma takımına?Efes'in en başarılı döneminde savunmadan en uzak oyuncu Ufuk Sarıca hocalıkta da bu sıkıntıyı çekiyor mu acaba? Sene başından beri oyun kurucu pozisyonunu bir türlü halledemediler.İlliyevski'yi(cok basarılı gecen dunya sampiyonası sonrası performansta düşüş normal) kullanamadılar.Günahını almıyım da takımda acaba bir Kerem Abi olayı var mıdır? "Senden daha güzel" diye ne güzel şarkı söylüyor,orkestra yönetmek,takım yönetmek?
Dün de son topta kaybettiler sahalarında Yunan'a bir daha.Rakocevic'ten 2 sene yıldız,kapris oyuncu sıkıntısı cektiler,Vujacic aldı bayrağı devam ettiriyor.Eyvallah Vujacic o 3'lüğü attı ama sacmasapan faulu de o yaptı.Ne işe yaradı ki?Aldığı verdiğini götürüyor.Menajer Engin Özerhun Bey'i tebrik etmek gerek.Gerçekleri saptıran,hayal satan Türk yönetici profilinin tam aksine havlu attıklarını söyledi.Helal olsun.

Medical Park destekli ekibimize gelince.Önceki yazılarda kendisini şiddetle savunmama rağmen sürekli eksiye gidiyor Oktay Mahmudi hoca.Tiyatral performansıyla saha kenarında idol oldu.Salonda adamı izlemekten maçı izleyemiyorum.Hele son maç Adnan Şenses kıvamında ceketi beline asması(pantolonu yırtıldı (dayanamadı!) diyen de oldu) tam komiklikti. Koç oyuncuların sürelerini iyi ayarlayamıyor.Andric kendinin iki misli adamlarla 8 dakika ustuste mucadele etmek zorunda kaldıktan sonra hucumda kolay isleri yorgunluga bagli yapamiyor.Furkan'da çıldırtıyor ama süre ayarı verimi arttıracaktır.Tutku'nun rahatsızlığı da takımı ikili oyunlarda çok aksattı.
Gruptaki şansa gelince Efes dün sahasında yenilerek herşeyi berbat etti.Olympiakos Cska'yı deplasmanda yenemez.Yani son maça(bizle) 2 galibiyetle çıkacak.Biz hem Cska'yı hem Efes'i yensek son mac Olympiakos'a yenilsek ikili averajda çıkamıyoruz.Yani bizim ne yapıp edip Atina'da kazanmamız lazım,içerdeki maçlar prestije döndü.Cska,Efes'e içerde yenilsek bile deplasmanda Olympiakos'u yensek 3lü averaja kalır(efes'in averajı zaten berbat) orda ust gruba kalırız.
Medical Park sponsorluğundaki takım seneye de Euroleague'de yer almak için saha dışında da etkin olmak zorunda.O yüzden tribunlerin dolması,destek,lazerli şovlar,son topa kadar mücadele olmak zorunda.Kağıt üstündeki imzalara dayalı katılım kontenjanımız GS'ı engelliyor.Ne yapıp edip seneye de orda olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder