Bu Blogda Ara

18 Ocak 2012 Çarşamba

DART

Eurosport'ta geçen hafta Lakeside Dart Şampiyonası vardı.


Dart Milli Takımı kaptanı Emre Toros güzel anlattı.Fırsat verip daha fazla anlatmasını sağlamak lazım.Bu işin temeli Ankara galiba.Onu da değiştirmek lazım.



Kapalı bir alanda büyük bir kalablık içinde,stresli heyecanlı bir sürü kapışma oldu.



Oyunun güzel yanlarından biri seyirci direkt etki edebiliyor.İsterse moral,konsantrasyon bozar,dagitir affetmez.Ted 'The Count' Hankey'e de oyle yaptilar.Eski sampiyon sinirine hakim olamadi bi ara son darti board yerine yere fırlattı.Turnuvaya ilk kez katılan genç arkadaş kurtları yenerek sampiyon oldu.Bayanlardaki Rus şampiyon da ,12 turnuvanın 9'unu kazanmıs başka bir efsaneyi güzel yendi2-0'dan 3-2.



Turnuva İngiliz-Hollandalılar için yapılmış gibiydi.Bütün eşleşmelere böyleydi ya da iki İngiliz kapıştı.Diğer ülkeler dartçı(böyle mi denir) mı yetistirmiyor bizim gibi acaba?


Dart annelerin düşmanca baktığı bir olaydır.Sonuçta evinde dartı ya kapının arkasına ya duvara asarsın.Öğrenene kadar da kapıyı duvarı delik deşik edersin.Baban kızacak uyarılarıyla bir merakın daha başlamadan biter.

Ev haricinde de dart oynayabilecek yer çok az.Düşündüm Anadolu yakasında kadıköy'de ararsan illa ki bulursun ama başka bir yer aklıma gelmedi.


Dart oynanabilen yerler açılması lazım.Sonuçta tenis kortu,spor salonu inşaatı değil bahsettiğimiz.Bir duvar bir board, 3 de dart.Bu kadar basit.

Oyun kuralları da basit,eğlenceli.Double ile bitirmek gibi zorlamalar var.Bir de alınacak max.180 puan 20 triple'ı 3 kere vurarak aldığında maçı canlı anlatan adamın anonsu, seyirci coşkusu,oyuncunun ben bu oyunun kralıyım havaları süper.


ESPN Zone'a gittigimde hayran kalmıştım.Para olsa yapılcak yegane iş benim için. Dev,küçük bir sürü ekran,her ekranda isteğine göre maç,hamburger,bira daha ne istersin.

Bunun mini versiyonu Lakeside'daki gibi.Bi arastırmak lazım,insanlar surekli aynı tip yerlere gidip yemek yiyip kalkıyolar.Kalksın hemen mini bir turnuva yapsın orada keyfi artsın.Ben hemen dartları alıyım.İşi beceremezsek Rumble Fish'e veririz gittiği deniz fenerlerine asar durur:)))


Dart spor mudur? Bu da haftanın sorusu olsun.


İlgilenenlere http://www.darttr.com/ başka da yok zaten.


The Saint,azizim hoşgeldin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder